Będzie Supernova?

Niegroźnie
Awatar użytkownika
Arkady72

Będzie Supernova?

Post autor: Arkady72 »

http://odkrywcy.pl/kat,111402,title,Nad ... caid=6f08b

Wczoraj wieczorem przed snem tak sobie rozmyślałem, że chciałbym za życia zobaczyć rozbłysk supernowej na niebie a tu masz! Może się uda? Kometę widziałem na ten przykład.
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
tankmania

Re: Będzie Supernova?

Post autor: tankmania »

Moja zona natomiast wyczytała na jakimś pudelku, że w przyszłym roku będzie taka burza magnetyczna na słońcu, że kilka lat prądu nie będzie na ziemi. W związku z tym mamy tydzień martwienia się o przyszlość.
Jaho63

Post autor: Jaho63 »

Kuźwa. Czyli znowu malowanie pędzlami?
Czarny

Post autor: Czarny »

Ciekawe, ja tam humanista jestem w końcu ale, czy pytanie czy wybuchnie jest na miejscu? Przecież ta gwiazda znajduje sie 640lat świetlnych od nas, ergo jej powiedzmy dzisiejsze do nas mrugnięcie okiem będą podziwiać nasi pra pra pra pra pra pra i jeszcze kilak razy pra wnukowie ponieważ to mrugnięcie doleci do nas za 640lat? Ergo jeśli np za 10 lat zobaczymy jej eksplozje będzie to znaczyło, że miała ona miejsce 630lat temu?
Czarny

Jaho63 pisze:Kuźwa. Czyli znowu malowanie pędzlami?
No co ty, golymie rencami w jaskiniach
Jaho63

Post autor: Jaho63 »

Kolego! W jaskiniach posługiwano się osmalonymi szczapami drewna, protoplastą dzisiejszego pędzla... Tak więc, nawet jakiś modelarz mógł się trafić!
Czarny

Jaho63 pisze:Kolego! W jaskiniach posługiwano się osmalonymi szczapami drewna, protoplastą dzisiejszego pędzla... Tak więc, nawet jakiś modelarz mógł się trafić!
Bilifmi, nie tylko ;)
A modelarzy bylo troche chociaz glównie figurkowcy. Moi ulubieni, chociaz juz nie po jaskiniach bazgrali, to natufijczycy - potrafili 10000 lat temu piekne figurki zwierząt robić, za to jak chodzi o przedstawienia ludzi - istny kubizm.
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

tankmania pisze:Moja zona natomiast wyczytała na jakimś pudelku, że w przyszłym roku będzie taka burza magnetyczna na słońcu, że kilka lat prądu nie będzie na ziemi. W związku z tym mamy tydzień martwienia się o przyszlość.
W Kanadzie już tak było. Generalnie jednak prorokowanie kiedy to się powtórzy ma prawie taką sama wartość jak prognozy mundrków w sprawie kursów walut.
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Mecenas/Kolekcjoner

Post autor: Mecenas/Kolekcjoner »

Czarny pisze:
Jaho63 pisze:Kolego! W jaskiniach posługiwano się osmalonymi szczapami drewna, protoplastą dzisiejszego pędzla... Tak więc, nawet jakiś modelarz mógł się trafić!
Bilifmi, nie tylko ;)
A modelarzy bylo troche chociaz glównie figurkowcy. Moi ulubieni, chociaz juz nie po jaskiniach bazgrali, to natufijczycy - potrafili 10000 lat temu piekne figurki zwierząt robić, za to jak chodzi o przedstawienia ludzi - istny kubizm.
ale kobiece figurki zawsze były doceniane aby było co w ręce potrzymać :oops: :twisted:
Czarny

Nooo najstarsze to z ćwierć miliona lat mają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”