platerówka 54mm

Krytyka, subiektywne doznania
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

platerówka 54mm

Post autor: KFS-miniatures »

konsekwentnie podejmując próby robienia ruchu na forum w tematach innych niż gwiazdy polskiej sceny modelarskiej..
oraz, w ramach stawiania pomnika tej kukiełce, bo rozstałem się z nią w sposób mało sympatyczny. krótko mówiac, ktos sie nie bał i zajebał, dwa lata temu, w moszon.
ludzik wydziubany ot tak, zeby sobie przypomniec jak sie rzeźbi. taki 'szybki numerek' z magic sculpem to był

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jaho63

Re: platerówka 54mm

Post autor: Jaho63 »

Jaka piękna. Wygląda na coś więcej niż szybki numerek. Jakby jeszcze orzeł miał koronę to już normalnie żadnych szczegółów przez łzy bym nie widział. ;)
To bada złodziejska. Ciekawe tylko czy zagraniczna, czy swojak zajumał!
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

wiesz, z jednej strony to w zasadzie najszczerszy komplement dla tej pracy by był, jak by sie okazało, ze ktos sie dla jej posiadania tak narażał, ze ze stołu na renomowanej imprezie zdjął. z drugiej jednak strony mam niejasne przeczucie, ze figurka wylądowała w pierwszym z brzegu koszu na śmieci.

skoro o ptaszku mowa, to kurice musiałem sam strugac, bo 'oryginalna' nie miesciła sie na postumencie

Obrazek

nawiasem mówiac, sam pomysł przyszedł przypadkiem. w internecie mignęła mi okładka tygrysa:

Obrazek
levee

Post autor: levee »

Pepeszka jakaś taka rachityczna. Albo kobita jak niedźwiedź. I czy ona ma powieki pociągnięte błękitnym cieniem?
Podoba mi się wymowa sceny - przestrzelony hitlerowski hełm, podeptana sfastykowa szmata, jakieś teutońskie druczki-widoczki, no i ten kawałek siatki niczym resztki krzyżackiej kolczugi - niczym sojusz pokoleń tłamszący germańskich najeźdźców. A szyna tramwajowa - nieubłagany tor dziejów wskazujący kierunek: na Berlin i ziemie odzyskane!
Obok orzełka przydałaby się jeszcze odznaka grunwaldzka
Czarny

Post autor: Czarny »

rzeczywiście Levee musiałeś dużo DTV oglądać... może dobrze że wyrzuciłeś telewizor :D
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

pepeszka była trzypiątkowa. po moszon planowałem podmienic jej lufę na nieco grubszą, zeby zniwelowac tę rachitycznosc..
Jaho63

No, ale talent do wymyślania tła posiada!
Jaho63

Ja myślałem o talencie leevego do wymyślania tła zdarzeń. Ale Twoje "tło" też mi się podobało.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gotowe do inspekcji”