MIG-23M Trumpeter 1/48

Inboxy, zapowiedzi
tankmania

Re: MIG-23M Trumpeter 1/48

Post autor: tankmania »

Arkady72 pisze:MF będzie się różnił osłoną kabiny ( M na bez ramy po środku u góry ) i pewnie kilkoma schematami malowań.
M zamówiony w Martoli i zrobię tym razem szarego ruska jak na pudle. Tak na złość! Powiem więcej, będę go robił nawet w domu.
Artur, tak sobie pomyślałem. Ty na wyjeźdie tylko składasz czy też malujesz, bo zastanawiam się jaki kompresor masz, że go targasz ze sobą.
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Czarny pisze:Ja poczekam na MFa. Chce zrobic tego Syryjskiego biedaka co to zestrzelil dwa Phantomy a w nagrodę dostał SA-2 od własnej OPL.
Jak na mój gust jedyne, sluszne malowanie czyli prawie afgański 007.
Obrazek
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Czarny

Post autor: Czarny »

Szachpwnica na ogonie cos nie leży. jakby kiepski photoshop
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

tez tak sobie pomyślałem, ale ja sie nie znam na samolotach, wiec wolałem poczekac az ktos inny wychyli się z takim stwierdzeniem
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

tankmania pisze:
Artur, tak sobie pomyślałem. Ty na wyjeźdie tylko składasz czy też malujesz, bo zastanawiam się jaki kompresor masz, że go targasz ze sobą.
Robię wszystko tak aby w domu móc tylko złożyć model do tzw kupy. Kompresor mam dziadowski ale jest kochany:
Obrazek
Czarny pisze:Szachpwnica na ogonie cos nie leży. jakby kiepski photoshop
KFS-miniatures pisze:tez tak sobie pomyślałem, ale ja sie nie znam na samolotach, wiec wolałem poczekac az ktos inny wychyli się z takim stwierdzeniem
Szachownica jest w typowy idiotyczny sposób namalowana od poziomicy czyli równolegle do płyty lotniska na postoju samolotu, zamiast naturalnie wyglądać i być malowaną równolegle do osi łączącej nos ze środkiem dyszy. Ta linia ma jakąś mądrą nazwę ale nie pamiętam ;) . Równie dziwacznie wyglądają stare irackie Migi-23...
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Czarny

Mialem go w rekach.... Na ramkach wyglada bardzo smakowicie. Ktos wie kiedy puszcza MFa?

Może ktos ma i jest w stanie porównac wymiarowo z Italeri?
Awatar użytkownika
JBZ

Czarny pisze:Może ktos ma i jest w stanie porównac wymiarowo z Italeri?
Italeri ma skopane wymiary.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Czarny

Italeri skopane ma wszystko. Chodziło mi o fizyczna możliwość np zastosowania wnętrza tudzież innych wyrobów lobby żywicznego dla frajdolarzy przeznaczonych do modelu italri w zestawie trumpetera.
Awatar użytkownika
JBZ

Pół roku po ukazaniu się modelu producenci uzupełniaczy zrobią wszystko co potrzeba dla takiej ciemnej masy jak my.
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

Czarny pisze:Italeri skopane ma wszystko. Chodziło mi o fizyczna możliwość np zastosowania wnętrza tudzież innych wyrobów lobby żywicznego dla frajdolarzy przeznaczonych do modelu italri w zestawie trumpetera.
Ja domówiłem sobie u Daniela ( to taki lobbysta z Warszawy ;) ) małą blaszkę Edka do MiGa z Italeri, myślę, że spokojnie da się użyć w M Trumpka oraz sam fotelik Airesa. Będę jeszcze blaszkował dyszę a okablowanie wnęk podwozia zrobię a'al prawdziwy motoreduktor. W ten sposób będę chciał oddać należny hołd prawdziwym modelarzom oraz zaspokoić nienasycone apetyty żarłocznego lobby producentów dodatków do modeli. Mam nadzieję, że taka "cegiełka" przyczyni się do prawdziwego pojednania ;) .
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje/Nowości”