Kij w mrowisko czyli rozbebeszanie czy artystyczne malowanie
Re: Kij w mrowisko czyli rozbebeszanie czy artystyczne malow
Coorwa, jakby was podpiac pod dynamo to byście swoja energia poł naszego kraju oświetlili przez dłuższy czas.
Zgadzam się z Panzerem i mnie też to wku...rza, wiele razy o tym pisałem. Tak, Ziober ustawia nas w pozycji modelarskich podludzi w dodatku używając swojej gazety jako tuby propagandowej okreslającej co jest w modelarstwie OK a co nie. W areoplanie nie ma ani grama dywersyfikacji jego poglądów a Ziober nie ma patentu ani monopolu na twoerdzenie czym jest modelarstwo i jak ma wyglądać. Zwróćcie uwagę chciażby na to, że udowadnie w szem i wobec że jest to połaczenie sortu i sztuki kiedy dla wiekszości z nas jest to po prostu hobby.
Zgadzam się z Panzerem i mnie też to wku...rza, wiele razy o tym pisałem. Tak, Ziober ustawia nas w pozycji modelarskich podludzi w dodatku używając swojej gazety jako tuby propagandowej okreslającej co jest w modelarstwie OK a co nie. W areoplanie nie ma ani grama dywersyfikacji jego poglądów a Ziober nie ma patentu ani monopolu na twoerdzenie czym jest modelarstwo i jak ma wyglądać. Zwróćcie uwagę chciażby na to, że udowadnie w szem i wobec że jest to połaczenie sortu i sztuki kiedy dla wiekszości z nas jest to po prostu hobby.
-
spiton
Ja w modelarstwie lubię :
Lubie kupowanie modeli
Czytanie o maszynach których model robię
Szpachlowanie i piłowanie
Przerabianie i dorabianie części lubię bardzo.
Malowanie
Brudzenie bardzo lubię !!
Lubie satysfakcje z fajnie zrobionego modelu
Lubie robić zdjęcia.
Lubie jak mój model się podoba
Lubie jak uda mi się osiągnąć efekt jaki chciałem osiągnąć.
Lubię,bardzo fakt, ze można sklejać "internetowo". Wymieniając się doświadczeniami, tworząc społeczność i wszystko co z tym związane. Sklejałem w czasach kiedy tego nie było, ale możliwość uczestniczenia w takiej minispołeczności ze swoimi modelami to duża frajda.
A teraz: Czy lubię, albo czy cieszyła by mnie rola mistrza. Autorytetu. Modelarskiego celebryty ?
To pozycja na której trzeba o swoja pozycje walczyć. Starać się bywać tu i tam, publikować i wykazywać swoją wyższość nad innymi pretendentami do tej roli.
Osobiście chyba wolał bym pozycje gościa co od czasu do czasu zrobi coś interesującego, ale nie musi ciągle walczyć o punkty w "generalnej klasyfikacji".
Żeby nie czuć oddechów pretendentów za plecami, z którymi trzeba walczyć, bo zagrażają mojej pozycji.
I tak sobie myślę, ze to właśnie tacy mistrzowie-modelarscy celebryci prowadza ta wojnę, starając się tworzyć armie swoich żołnierzy. I dzięki nim jest wesoło ,-)). A morał jest taki, że każda władza demoralizuje. Nawet taka skromna jak wynikająca z bycia "modelarskim celebrytom".
Lubie kupowanie modeli
Czytanie o maszynach których model robię
Przerabianie i dorabianie części lubię bardzo.
Malowanie
Brudzenie bardzo lubię !!
Lubie satysfakcje z fajnie zrobionego modelu
Lubie robić zdjęcia.
Lubie jak mój model się podoba
Lubie jak uda mi się osiągnąć efekt jaki chciałem osiągnąć.
Lubię,bardzo fakt, ze można sklejać "internetowo". Wymieniając się doświadczeniami, tworząc społeczność i wszystko co z tym związane. Sklejałem w czasach kiedy tego nie było, ale możliwość uczestniczenia w takiej minispołeczności ze swoimi modelami to duża frajda.
A teraz: Czy lubię, albo czy cieszyła by mnie rola mistrza. Autorytetu. Modelarskiego celebryty ?
To pozycja na której trzeba o swoja pozycje walczyć. Starać się bywać tu i tam, publikować i wykazywać swoją wyższość nad innymi pretendentami do tej roli.
Osobiście chyba wolał bym pozycje gościa co od czasu do czasu zrobi coś interesującego, ale nie musi ciągle walczyć o punkty w "generalnej klasyfikacji".
Żeby nie czuć oddechów pretendentów za plecami, z którymi trzeba walczyć, bo zagrażają mojej pozycji.
I tak sobie myślę, ze to właśnie tacy mistrzowie-modelarscy celebryci prowadza ta wojnę, starając się tworzyć armie swoich żołnierzy. I dzięki nim jest wesoło ,-)). A morał jest taki, że każda władza demoralizuje. Nawet taka skromna jak wynikająca z bycia "modelarskim celebrytom".
Jaho63 pisze: Z resztą to jest goowniana sprawa, odpowiadam Tylko na twoje zaczepki.
Nic dodać nic ująć.tankmania pisze: "Najważniejszość" to kolejna Twoja nadinterpretacja gdzie budujesz wielkie słowa z prostych stwierdzeń.
Ja wymiękam...tylko nie znadinterpretuj znów tego mojego ostatniego słowa Janusz, bo się załamię.
Spiton a jaka władze ma modelarski celebryta?
- KFS-miniatures
- Kontakt:
a moze zacząc od definicji modelarskiego celebryty? bo to takie popularne hasło, a je nie mam zielonego pojęcia, co się niby ma pod nim kryć..
-
Mecenas/Kolekcjoner
hahahahahahahahaha i kolejny punkt programu nam się szykujeKFS-miniatures pisze:a moze zacząc od definicji modelarskiego celebryty? bo to takie popularne hasło, a je nie mam zielonego pojęcia, co się niby ma pod nim kryć..
Modelarski celebryta to ktoś taki kto jest znany z tego, że jest znany
spiton pisze:Ja w modelarstwie lubię :
...
Można podrzucić kilka modeli do Kościeliska?
- Tomasz Mańkowski
- Kontakt:
i to taki, którego modelarstwo jest znane, bo jest jego i jest znane...Mecenas/Kolekcjoner pisze:Modelarski celebryta to ktoś taki kto jest znany z tego, że jest znany
- KFS-miniatures
- Kontakt:
to ja się pytam gdzie znany i z czego?Mecenas/Kolekcjoner pisze:Modelarski celebryta to ktoś taki kto jest znany z tego, że jest znany
-
spiton
Niewielką ale zawsze. Bywa w mediach(drukowanych) pewnie ma wpływ na to kto jeszcze może być obecny w mediach w których on jest główna gwiazdą.Czarny pisze:Spiton a jaka władze ma modelarski celebryta?
Ma pewne grono pochlebców(podobnie jak politycy).
Jakbym mógł wymienić znanych mi modelarskich celebrytów z Polski, to bez wahania wymielił bym Ziobra i KFS'a ,-))