Kij w mrowisko czyli rozbebeszanie czy artystyczne malowanie

Niegroźnie
tankmania

Re: Kij w mrowisko czyli rozbebeszanie czy artystyczne malow

Post autor: tankmania »

Arkady72 pisze:
I dodatkowa 3, są dowody i dowody. Ja pamietam jak z wycyfrzonym Grzegorzem udowadnialiście, że na skrzydłach Jaka nie ma prawa być błota. Te ontyczne dowody na nieistnienie... szkoda się denerwować.
Co? Że jak? Jak bez błota na skrzydłach? A ja właśnie kilka dni temu zrobiłem. Kwak, kwak.
Przecież tam w gumofilcach wsiadali do kabiny :lol: .
Eeee to ja nie wiem czy tego Jaka pokażę...
No właśnie te PWMowskie usuwanki tematów owocują tym, że nie ma tematów. :x
Ludzie sobie nie wyjasnili do końca, ale admini mają ładnie wyczyszczony kredens z osranymi gaciami w szufladach.

Z tego co pamiętam od szpeców to z błotem wpadały Jaki w turbulencje... :lol: albo jakoś tak...

W każdym razie 8 zdjęć z całej wojny wyraźnie pokazywały, że Jaki były czyste bo Stalin był wszędzie i wszystko widział.

A Jaka pokaż, nie bądź żyła.
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

My tu kwak, kwak a zaraz setny user będzie. Chleb i sól jest?
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
tankmania

KFS-miniatures pisze:
tankmania pisze:pierwszy i dawno zrozumiał,
ale wiesz, to jak z błotem na samolotach. skoro były myte, to znaczy, ze wczesniej sie ubrudziły

Człowiek coraz starszy... trzeba zacząć się godzić z wszystkimi bo nikt na pogrzeb nie przyjdzie... chyba zeby na trumnie zatańczyć. :lol:
spiton

Post autor: spiton »

KFS-miniatures pisze:
Jaho63 pisze:choć w tym samym stopniu spotykałem się z bardzo mocnymi sugestiami, żeby poprawić malowanie)
i słusznie. tym bardziej, ze zazwyczaj takie uwagi tycza sie ewidentnych technicznych błędów, a nie spraw będacych kwestią gustu, podejścia, mody czy innych niewymiernych spraw.
To już jest Kamil moralność Kalego. Ja krytykować dobrze ,a on mnie nie dobrze. Tamto to sprawy techniczne, a to to gust ,-))

Gdzieś wyczytałem, ze jedyna pozytywną motywacją osoby krytykującej, jest sprawienie, żeby osoba krytykowana stała się lepsza. Słowem forma krytyki to sprawa najbardziej istotna. Jeśli po krytyce osoba krytykowana ma ochotę rzucić wszystko w diabły, to oznacza, że ten co krytykował, chciał się przede wszystkim wywyższyć i dowartościować i pieprzyło go jak to ma wpływ na osobę skrytykowaną.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

tankmania pisze:trzeba zacząć się godzić z wszystkimi bo nikt na pogrzeb nie przyjdzie... chyba zeby na trumnie zatańczyć.
no lepsi tacy, co z potrzeby serca przyjdą, a nie z obowiązku.. przyznasz..
spiton pisze:o już jest Kamil moralność Kalego. Ja krytykować dobrze ,a on mnie nie dobrze. Tamto to sprawy techniczne, a to to gust ,-))
nie sebuś, ie o to chodzi. pomijasz jeden, kluczowy aspekt. czym innym jest krytyka, a czym innym upierdliwa krytyka. ja ci napisze, ze spierdoliłes kalkomanie. jak olejesz, albo odpowiesz, ze masz na to wyjebane, twoja sprawa. sowa wiecej w temacie nie powiem. co innego do przyjebania sobie znajde, jak by co.
my natomiast rozmawiamy o kolesiach, co nie potrafią odpuścić, a jak odpuszcaają, to z teatralnym fochem
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Arkady72 pisze:My tu kwak, kwak a zaraz setny user będzie. Chleb i sól jest?
ja mam jeszcze pól flaszki, jak by co
tankmania

spiton pisze: Gdzieś wyczytałem, ze jedyna pozytywną motywacją osoby krytykującej, jest sprawienie, żeby osoba krytykowana stała się lepsza. Słowem forma krytyki to sprawa najbardziej istotna. Jeśli po krytyce osoba krytykowana ma ochotę rzucić wszystko w diabły, to oznacza, że ten co krytykował, chciał się przede wszystkim wywyższyć i dowartościować i pieprzyło go jak to ma wpływ na osobę skrytykowaną.
Nigdy krytyka nie sprawiła, że ktoś jest lepszy. NIGDY. Krytyka w najlepszym wypadku obniża poczucie wartości, powoduje brak zaufania do siebie, zakrzywia autoocenę, może wywołać zahamowanie kreatywności.

Ale to jest właśnie semantyka. Krytyka nie równa się pomoc, rada, podpowiedź.

To są te same słowa/podpowiedzi tylko wypowiedziane inaczej. Kiedy nie pokazujesz, że coś jest źle, tylko, że może być lepiej.
Jaho63

Post autor: Jaho63 »

tankmania pisze:Krytyka w najlepszym wypadku obniża poczucie wartości, powoduje brak zaufania do siebie, zakrzywia autoocenę, może wywołać zahamowanie kreatywności.
To metafora czy konkret? Pawle rozmawiamy o czepianiu się modeli dwunastolatków, czy o rozmowach między dojrzałymi facetami? Ja wiem, że po prostu stoisz na straży pewnego tryndu, ale nie przeginaj. ;)
A jak tam forum inżynierskie? Coś wykoncypowano z mojego rysunku? :twisted:
spiton

Post autor: spiton »

tankmania pisze: Nigdy krytyka nie sprawiła, że ktoś jest lepszy. NIGDY.
Pozwól, że się nie zgodzę ,-))
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Arkady72 pisze:Chleb i sól jest?
Towot, ziemia z doniczki wystarczą.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”