Kij w mrowisko czyli rozbebeszanie czy artystyczne malowanie

Niegroźnie
tankmania

Re: Kij w mrowisko czyli rozbebeszanie czy artystyczne malow

Post autor: tankmania »

Grzegorz2107 pisze: (chociaż mam wrażenie, że piszesz sporo i nie tylko wtedy gdy ktokolwiek tego pragnie)
A o sobie takiego wrażenia nie masz, czy to strach przed przejęciem pałeczki?

Sorry nie widzę sprzeczności, co było żartem napsisałem później. Może spróbuj ponownie, ze zrozumieniem... wszystko, a nie wyrywkowo...
Grzegorz2107

Post autor: Grzegorz2107 »

tankmania pisze: Skąd wiesz jakie zamiary mają inni i co im przyświeca krytykując model...
A dlaczego mam wnikać w te zamiary? Widzę obraz. Mam swoje przemyślenia, piszę o nich. Człowiek, jego płeć, wygląd, wiek...numer buta i w końcu zamiary, mnie w ogóle nie obchodzi. Przedmiotem oceny i krytyki jest model.

Pisząc "to i to nie może być" być może masz rację, ale z Twojego punktu widzenia, a mój może być inny bo ja nie muszę postepować w hobby wg. ustalonych (nawet jeżeli takie by były) norm.
I tu się zapętlimy, bo ja nie widzę problemu, czyli nie wiedzę jakiegokolwiek realnego nacisku, zagrożenia, czy nawet działań drugiej strony, które uzasadniałyby te emocje jakimi żyje tutejsza mała społeczność. Ktoś tu nawoływał nawet do mordobicia, czy innych rękoczynów...tak bardzo czuł się dotknięty, że ktoś pomyślał źle o jego modeliku, albo mu się zdawało, że pomyślał.
Paranoja panie Turecki, paranoja.
Czarny

Post autor: Czarny »

Grzegorz2107 pisze: Paranoja panie Turecki, paranoja.
Grzesiu a paranoja nie jest publikowanie artykułu z datą wcześniejsza czy używanie gazety do obsmarowywania innych?
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Czarny pisze:a paranoja nie jest publikowanie artykułu z datą wcześniejsza czy używanie gazety do obsmarowywania innych?
nie, jest tylko dziecinadą albo chamstwem..
tankmania

Grzegorz2107 pisze:A dlaczego mam wnikać w te zamiary? Widzę obraz. Mam swoje przemyślenia,
I widząc obraz Picassa skrytykujesz go za brak realizmu? Stary właśnie o to chodzi, o zamiary, o to co chciał autor osiągnąć. Co w tym niezrozumiałego? Jeżeli chcę zrobić czerwony trójkąt to jakie ma odniesienie krytyka, że nie jest niebieskim kwadratem?
To jest właśnie zagadnienienie sensu stricte, możesz krytykować coś co osiągnąłem, ale w odniesieniu do tego co chciałem osiągnąć, a nie do tego co ty uważasz, że powinienem.

A może zboczenie zawodowe? Może niepotrzebie wszędzie wariatów widzisz w tych co myslą inaczej?
Grzegorz2107

Czarny pisze:
Grzesiu a paranoja nie jest publikowanie artykułu z datą wcześniejsza czy używanie gazety do obsmarowywania innych?
Nie. Nie jest to dokument, który ma jakąś moc sprawczą, gdzie data ma znaczenie. Szukanie w tej dacie jakiegoś znaczenia dziwi mnie, bo nie zmienia w żaden sposób wymowy i sensu wypowiedzi autora. Dla mnie to fakt bez znaczenia.
Poza tym nie zauważyłem tam obsmarowywania innych. Człowiek się wypowiedział, ma swoje zdanie. Nikt nie musi się z nim zgadzać, ani nawet czytać tego. Jak dla mnie to się po prostu czepiasz.
Czarny

Post autor: Czarny »

Grzegorz2107 pisze:
Czarny pisze:
Nie. Nie jest to dokument, który ma jakąś moc sprawczą, gdzie data ma znaczenie. Szukanie w tej dacie jakiegoś znaczenia dziwi mnie, bo nie zmienia w żaden sposób wymowy i sensu wypowiedzi autora. Dla mnie to fakt bez znaczenia.
Poza tym nie zauważyłem tam obsmarowywania innych. Człowiek się wypowiedział, ma swoje zdanie. Nikt nie musi się z nim zgadzać, ani nawet czytać tego. Jak dla mnie to się po prostu czepiasz.
Nie, data ma znaczenie. jak tu zaczeła się na temat malowania i brudzenia samolotów około połowy miesiaca dyskusja to pojawil sie artykuł z data dwa tygodnie wcześniejszą w dodatku ze slowami Spitona wypowiedzianymi w przyszlości wzgledem daty publikacji. I po co? To nie jest żalosne?

A wykorzystywanie zdjęć modeli z wystaw bez pytania autorów o zgodę na publikacje i wytykanie za ich plecami w rozumieniu pana AZ nie jest obsmarowywaniem komuś dupy?
tankmania

Grzegorz2107 pisze: Nikt nie musi się z nim zgadzać, ani nawet czytać tego.
To też się nie zgadzamy i artkułujemy to. W czym masz problem? :shock:

Nagle krytyka jest be?
Grzegorz2107

tankmania pisze:
Grzegorz2107 pisze:A dlaczego mam wnikać w te zamiary? Widzę obraz. Mam swoje przemyślenia,
I widząc obraz Picassa skrytykujesz go za brak realizmu? Stary właśnie o to chodzi, o zamiary, o to co chciał autor osiągnąć. Co w tym niezrozumiałego? Jeżeli chcę zrobić czerwony trójkąt to jakie ma odniesienie krytyka, że nie jest niebieskim kwadratem?
?
No to się nie dogadamy, bo ja modelarstwa nie traktuję jako dziedziny sztuki. Jakiejkolwiek. Nie stosuję tych samych kryteriów do oceny obrazu artysty, co do malowanki na modelu. Są mi obce ambicje, żeby uznać modele za rzeźby polichromowane w plastiku. :D
Sam temat wątku jest pewnym nadużyciem, bo "artystyczne malowanie" nie odnosi się do tego co modelarze robią. Oczywiście nikt nie zabroni nikomu mieszać pojęć i nazywać się nawet Admirałemgenerałem. :D Paranoja panie Turecki, paranoja.
Grzegorz2107

Czarny pisze:
Nie, data ma znaczenie. jak tu zaczeła się na temat malowania i brudzenia samolotów około połowy miesiaca dyskusja to pojawil sie artykuł z data dwa tygodnie wcześniejszą w dodatku ze slowami Spitona wypowiedzianymi w przyszlości wzgledem daty publikacji. I po co? To nie jest żalosne?

?
Różne rzeczy ludzie uważają za ważne i tracić energię na drobiazgi. Dla mnie to bez znaczenia. Nie ma wartości procesowej i nie zmienia treści artykułu AZ.
A wykorzystywanie zdjęć modeli z wystaw bez pytania autorów o zgodę na publikacje i wytykanie za ich plecami w rozumieniu pana AZ nie jest obsmarowywaniem komuś dupy
Modele stały na wystawie. Na publicznej wystawie, gdzie każdy mógł zrobić zdjęcie, a organizator i wykonawcy modeli nie zastrzegli, bo raczej nawet nie mogli zastrzec sobie wyłączności .
Możesz się oburzać, ale to bez sensu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”