MIG-23M Trumpeter 1/48

Inboxy, zapowiedzi
Czarny

Re: MIG-23M Trumpeter 1/48

Post autor: Czarny »

tankmania pisze:
Arkady72 pisze: Paweł, myślę, że przed odlaniem trzeba ją skleić w jeden element?
Niekoniecznie.

Jak Marcin potrzebuje co innego to mi doniesie, a to można wysłać. Chyba, że Marcin kupuje nał.
Że tak powiem niedziele mamy więc d. zbita ale jak dobrze pójdzie to w tym tygodniu (okolice środy?)
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

Arkady72 pisze:Tomek - belka APU-23 ta pod te duże rakiety R-23, składa się z dwóch elementów.
Znaczy WA1 oraz WA13 wedle numeracji Trumpetera?
Jak tak, to jutro wyłamię z ramki :lol: i wysyłam...
Paweł, przypomnij mi na PW swój adres...

Marcin, nie czekaj do środy...
Zadzwoń już jutro do Exito i dowiedz się czy chłopaki jeszcze mają sztukę...
Obrazek
Exito

Post autor: Exito »

Tomasz Mańkowski pisze:
Marcin, nie czekaj do środy...
Zadzwoń już jutro do Exito i dowiedz się czy chłopaki jeszcze mają sztukę...
Mają jeszcze , nawet kilka sztuk się znajdzie.
Czarny

No prosze Darek przerwal milczenie :D To chyba Twój pierwszy post na forum.

Tomek, ale nawet Darek nie robi jeszcze dostaw osobistych do domu. Leże z anginą w chacie i przed środą raczej się z domu nie ruszę :(
JBZ pisze:
Czarny pisze:Ja sie chyba na tego diabła skuszę
Na MF nie czekasz?

Własnie...

jest taki bohater Syryjski. El al-Masry (tłumacząc na język polski jego nazwisko brzmiało by: Egipcjanin) Poleciał sobie 19 kwietnia 1974 roku na testowanie broni i nawinela mu sie grupa Izraelskich Phantomow. Al-Masry długo sie nie zastanawiał i bohatersko w pojedynkę (nadmienię tylko że granica miedzy glupotą a odwagą często jest niezauważalna). zaatakowal wroga. Udalo mu sie pierwsza salwą 3 rakiet ustrzelić 2 F-4E, po czym pogonil za kolejnym i.... dostal sam trafienie. Samolot się zapalił a po chwili po drugim trafieniu załamał na pół. Nasz dzielny bohater nie zdażył sie katapultować. Spadał w kokpicie na ziemię nie wiedząc nawet że dostal dwa trafienia rakietami SA-6 od swoich braci Syryjczyków z OPL :roll: Dupną o ziemię razem z czała cześcia nosowa samolotu i przeżył ale ze spiączki wyszedl miesiąc później.
Leciał na MSie.

W sumie jest jeszcze jedna opcja. Skoro będę robił MSa to mi APU-23 jest niepotrzebne.
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

Czarny pisze:Tomek, ale nawet Darek nie robi jeszcze dostaw osobistych do domu.
To przynajmniej zaklep sobie sztukę przez sieć... stary chłop a jak dziecko... za rączkę trzeba prowadzić ( do knajpy ? )
Choć z drugiej strony, to Exito ma teraz możliwość rozszerzenia wachlarza usług :lol: ( Daniel to kiedyś też trenował, za pruszkowskich czasów... ale teraz nam się już nie chce :lol: :lol: )
Czarny pisze: Leże z anginą w chacie i przed środą raczej się z domu nie ruszę :(
wyrzuć ją czym prędzej i wstawaj z łóżka :D
Obrazek
Czarny

Tomasz Mańkowski pisze:
Czarny pisze: Leże z anginą w chacie i przed środą raczej się z domu nie ruszę :(
wyrzuć ją czym prędzej i wstawaj z łóżka :D
Wstaje tylko taki cham jestem, że z kolregami modelarzami się dzielić nie chce.
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

MS to ma inną osłonę radaru (radar zresztą też).
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Exito

Post autor: Exito »

Tomasz Mańkowski pisze: Choć z drugiej strony, to Exito ma teraz możliwość rozszerzenia wachlarza usług :lol: ( Daniel to kiedyś też trenował, za pruszkowskich czasów... ale teraz nam się już nie chce :lol: :lol: )
Parę dobrych lat temu jak sprzedawałem tylko na allegro to dowoziłem za opłatą po Krakowie więc raczej bym się cofnął a nie rozwinął :-).
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

JBZ pisze:MS to ma inną osłonę radaru (radar zresztą też).
Prawdopodobnie wystarczy odpowiednio inaczej namalować osłonę tego mniejszego radaru i powinno być po krzyku.
Nie wiem tylko jak jest z osłoną kabiny w MS? Czy ma dodatkową ramę pośrodku jak MF i późniejsze wersje czy też jest bez tej ramy jak w M i podobnie jak w MiG-21 gdzie peryskop jest umocowany "goło" .
Też się trochę zastanawiam na MS lecz libijskim... Tutaj wystarczyłoby i belek i rakiet z tego felernego Trumpkowego eMa.

Obrazek

Obrazek
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Czarny

Trzeba to będzie sprawdzić. W każdym razie jak sie nie uda to zostaje mi jeszcze Valery Shkinder i jego Mig-23M.

albo przerabianie owiewki ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje/Nowości”