Hosting WWW - tanio, dobrze i wygodnie -gdzie?

Niegroźnie
Awatar użytkownika
Przemek - MaXus

Hosting WWW - tanio, dobrze i wygodnie -gdzie?

Post autor: Przemek - MaXus »

Jak w temacie, ale rozwinę temat:
Żona zarezerwowała sobie domenę na az.pl za 0zł, pozostaje jeszcze jakiś tam hosting wykupić. Ponieważ szału dupy na żoninej witrynie nie będzie, zresztą sam mam zamiar ją zrobić (w jakiejś joomli mi polecono), to pytanie o ten hosting.
Tak do stówki to az.pl ma promocję bez limitu transferu (99zł) lub np. hekko.pl (69zł - 20gb rocznego transferu).
Co prawda, to pierwsze moje kroki w takiej materii, ale zastanawiam się, czy warto dołożyć 3 dychy, czy dać sobie na razie spokój. No i z tymi domenami za bardzo nie jestem pewien - niby pierwszy rok za darmo, ale to tak mi trochę podejrzane, bo wiadomo, w dzisiejszych czasach darmo, to zazwyczaj synonim kłopotów.
Dodatkowo, jak już bym ogarnął taką stronkę, to i może sobie bym coś takiego utworzył ale tu wraca kwestia tej darmowej domeny, faktycznie pierwszy rok oferowany jest darmowo?.

Aha, wymieniam az, bo niby tanio, a hekko bo akurat w pracy kolega ma, z postawioną właśnie joomlą i w razie ewentualnych pytań do niego bym się kierował a całkiem się nie znam, czy i na az można ją instalować itd.

PS. Delikatnie proszę z ewentualnymi poradami, bo widzicie, żem "noga" w tych sprawach ;)
Awatar użytkownika
timi

Re: Hosting WWW - tanio, dobrze i wygodnie -gdzie?

Post autor: timi »

czesc
rok jest za darmo, potem musisz zapłacić za przedłużenie domeny. Musisz sobie ogarnąc ile to będzie kosztować. Ja mam domene na Home.pl kupioną i tam to kosztuje chyab 90zł.
Hosting korzystem z tego http://webreklama.net/
CO prawda póki co tylko FTP ale daje rade
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

ja korzystam z netarterii. i w sumie sobie bardzo chwale. tanio. jak przy stawianiu striony wyczerałem transfer, to nie stanowiło zadnego problemu technicznego dokupić. serwer basic za 52pln rocznie całkowicie daje rade.

timi, moocno przepłacasz, z tego co widzę

natomiast z tegoco sie orientuje paweł trafił na jakąs znacznie lepsza ofertę
tankmania

Post autor: tankmania »

Nie wiem jak teraz, ale 3-4 lata temu jak brałem nie było tańszych, a szukałem i porównywałem ostro.
Nie mam do nich zarzutów.
Jest kreator i dużo darmowych softów np. blogi (chociaż nie wiem czy w opcji K)

http://o12.pl/hosting-z-kreatorem-stron
Awatar użytkownika
Przemek - MaXus

Post autor: Przemek - MaXus »

Dzięki.

Rozumiem, że na takim koncie hostingowym mogę kilka adresów stron www postawić?
Awatar użytkownika
timi

Kamil co do kosztów to sprawa wygląda tak że to kolegi kolega...
Dla mnie ważne jest to że mi klijent wrzuca obrazek na FTP i moge dalej z nim działać.
Strony jeszcze się nie dorobiliśmy, więc od tej strony nie będę sie udzialał ;)
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Przemek - MaXus pisze:Dzięki.

Rozumiem, że na takim koncie hostingowym mogę kilka adresów stron www postawić?

a to zalezy od oferty firmy hostingowej

patrz nie tylko na ilosc domen jakie mozna zaparkowac, ale tez na ilosc obsługiwanych baz danych
timi pisze:Dla mnie ważne jest to że mi klijent wrzuca obrazek na FTP i moge dalej z nim działać.
do tego rapidshare wystarczy:>
Awatar użytkownika
timi

Za dużo tych obrazków i często za duże na rapida:>
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

no chyba ze tak, ja rapida uzywam tylko do przerzucania artykułow do gazet, wiec to w sumie maks 600 mega zazwyczaj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”