Skąd wziąłeś kształt liter w tych rosyjskich napisach? Szczególnie chodzi mi o "je" i "sz" w napisie "Bjej faszystow !" i "be" w napisie "Kalibr -122".
Dzięki. Wiem jak się pisze te litery. Ale ich kształt na tym stugu nieco zmącił moją pewność, dlatego sądziłem, że masz jakąś fotkę oryginału, czy coś.
Te napisy to moja radosna twórczość, choć posługuję sie biegle trzema językami, o rosyjskim nie mam pojęcia. Jeśli z moimi napisami jest coś nie tak to chętnie proszę o wskazówki i poprawki.
Znalazłem tylko dwa zdjęcia sg-122 z epoki… i mam Technikę Wojskową z artykułem i kilkoma skanami.
Malowanie to pomysł własny i trochę inspiracja modelem Wildera sprzed lat
Druga litera w wyrazie "Bjej" wygląda jak "o", a powinna być "e". Natomiast "b" w napisie "Kalibr-122" jakoś tak niepodobne do "b" z Twojego linku. Bardziej przypomina tzw. miękki znak.
levee pisze: ↑pn 18 paź 2021, 09:39
Nu, sowieckie sałdaty ledwo co gramotne, to i bukwy im się pomieniać mogły. Nie szukajcie dziury w całym kolego fragles
Nie szukam dziury w całym, tylko jak kolega klajus pójdzie po KRASNALA, to żeby wiedział jak się wybronić. Tak że kolego levee wasza podpowiedź jest dobra podpowiedź.