Heinkell

Niegroźnie
Awatar użytkownika
Robert P

Re: Heinkell

Post autor: Robert P »

Marek Naja pisze:Po trzecie może ktoś ma Trojcy Ju-88, bo ponoć tam są jakieś fajne plany z nitami, a może jest też jakiś niezły rysunek komory bombowej?
Oj...też bym był bardzo zainteresowany :) A co znaczy "Trojcy"? Bo ja mam Ju-88 A4.
Mecenas/Kolekcjoner

Post autor: Mecenas/Kolekcjoner »

Trojca to jest nazwa wydawnictwa
tankmania

Post autor: tankmania »

Jerzy na PWM pokazał. Może takie coś...?

http://www.network54.com/Forum/615009/m ... DIORAMA%29
Marek Naja

Post autor: Marek Naja »

Model bardzo fajny ale ja jakoś nie lubię demolować, poza tym boję się dioramek, bo idą mi zazwyczaj jak krew z nosa. Wiesz, jak spędzasz pół dnia na robieniu budynków i otoczenia w realu, to robienie ich jeszcze w ramach hobby przypomina ten kawał o ginekologu, jak go prostytutka zaczepia, że mu za 10 zł cipę pokaże :D
Awatar użytkownika
Robert P

Post autor: Robert P »

KFS-miniatures pisze:mam cos o ju 88, ale nie pamkietam co. przypominaj sie, póki nie powiem, ze sprawdziłem i nie opisze, zebys ocenił, czy sie nada, czy nie
I masz?
Marek Naja

Wyciągnąlem model co by go z tzw. papierami porównać. Najpierw jednak porównalem wielkość :)
Obrazek

No a w papierach, to jakiś bałagan. Część linii podziałowych, szczególnie na dole płata ale i jedna na górze oraz parę na kadłubie, to nie ma odzwierciedlenia w żadnych planach jakie mam. Te złe zakrzyżykowałem, dobre pisakiem zaznaczyłem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
tankmania

Post autor: tankmania »

Pomimo, że szkopstwa nie lubię to Heniek z Jurkiem prędzej czy później zawitają na leżakowanie do mnie.
Jeszcze by się przydał Do-217...

Bedzie się czym inspirować jak zrobisz. Pod warunkiem, że będzie "pobielony" bo Heniek niezimowy nie ma rwania u "chemicznego gejowstwa". ;)
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

Marek, Spit i Mietek na fotce rodzinnej też w trzy-dwa?
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Marek Naja

No też, bo jakbym dał coś z 48, to już w ogóle by ten Heniek wyszedł na olbrzyma. A takie porównania, to lubię, bo ja to szczerze mówiąc dopiero wtedy, wzrokowo czaję tą różnicę wielkości myśliwca i bombowca. To samo miałem jak pierwszy raz z bliska obejrzałem Su-20/22 w sąsiedztwie MiG-21. Po zdjęciach jakoś miałem wrażenie, że to rura i to, a z bliska jednak widać dużą różnicę.
Heniek pobielony nie będzie, nie będę się podlizywał :) Będzie raczej klasyka A.D. 1939/40 choć raczej nie w pudełkowych oznaczeniach. Na pewno będzie za to brudny i poobijany tu i ówdzie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”