Spitfire Mk.IXc Tamiya 1/32
Moderator: JBZ
Re: Spitfire Mk.IXc Tamiya 1/32
Czyli góra będzie "donitowana" nitshadingiem?
Nie inaczej. Dodatkowo myślę jeszcze o midleshadingu w stylu Darka Trzeciaka.tankmania pisze:Czyli góra będzie "donitowana" nitshadingiem?
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Kombinuj, kombinuj. Powinno się podobać, bo w dobrą stronę idziesz.JBZ pisze:Nie inaczej. Dodatkowo myślę jeszcze o midleshadingu w stylu Darka Trzeciaka.tankmania pisze:Czyli góra będzie "donitowana" nitshadingiem?
Takie coś mi się kombinuje.

Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Generalnie efekt ze środkowego zdjęcia zdecydowanie.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
jako punkt wyjścia do dalszych prac. wiadomo, ze takie przerysowane bajery giną pod łoszem, szeroko rozumianymi filtrami czy werniksamitankmania pisze:efekt ze środkowego zdjęcia
Oczywista. Tam jest jeszcze do zrobienia i trochę do poprawy. Mam na mysli styl.KFS-miniatures pisze:jako punkt wyjścia do dalszych prac.tankmania pisze:efekt ze środkowego zdjęcia
Co do łosza to coraz bardziej jestem za unikaniem go w lotnictwie kładzionego po całości. Zmienia barwę i ujednolica "na smutno" cały model. Wolę szkołę Zwierzyńskiego.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
a darek robił samoloty?tankmania pisze:Wolę szkołę Zwierzyńskiego
czy masz na mysli generalnie modele 'świetliste'?
bo jeśli tę drugą koncepcję, to ja jestem na tak, i chciał bym umiec..
Modele świetliste ofkors. Myslę, że doskonale by się sprawdziły w lotnictwie połączone w kilkoma samolotowymi założeniami efektów.KFS-miniatures pisze:a darek robił samoloty?tankmania pisze:Wolę szkołę Zwierzyńskiego
czy masz na mysli generalnie modele 'świetliste'?
bo jeśli tę drugą koncepcję, to ja jestem na tak, i chciał bym umiec..