SW-4 Puszczyk 1/48
- tomek_chacewicz
Re: SW-4 Puszczyk 1/48
Bartek, bardzo fajny Puszczyk! Jakim kolorem malowałeś? Ten model ma potencjał, niby mały, prosty, jednokolorowy a bardzo efektowny
-
Slash
Wnętrze malowałem RLM82 z gunze H z dodatkiem piaskowej tamki, a zewnętrze tym samym RLM z dodatkiem japońskiego olive draba też z tamki. Fakt, trochę się błyszczy, a silne światło do zdjęć dodatkowo to wyciąga. Chciałem całość psiknąć satyną, ale przez babie lato opisywane w pewnym weselszym wątku zrezygnowałem. Model właśnie wydaje się takim prostym weekendowcem, ale sporo czasu pochłania pasowanie i malowanie elementów kabiny. Trzeba to wymaskować z dwóch stron, spasować najlepiej bez żadnego szpachlowania i nie rozsypać w garści przy kolejnych operacjach. Potem jak dochodzą wszystkie te patyczki na zewnątrz też nie ciężko któryś utrącić. Jeśli idzie o drzwi pilota to gdyby je w modelu przykleić tak, aby dotykały do śmigłowca miejscem znajdowania się obu zawiasów to wyglądałyby jak ujebane. Wiem bo je urwałem i przymierzyłem na nowo 
- Daniel-Martola
Fajnie się prezentuje mimo pomyłek co Tytus nawytykał.
Podoba mi się, a zestaw to jeden z nielicznych, których "czteryósemkowcom" zazdroszczę.
Zgaduję że ma trafić na biurko w Dęblinie?Slash pisze:Dzięki panowie. Tym czasem Puszczyk poczuł Dęblin pod nogami
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Trochę duża ta podstawka, w stosunku do modelu, więc musisz dorobić taki piękny niebieski ciągnik, co to nim te Puszczyki targają.
A tak na poważnie, to bardzo mnie się podoba ta instalacja ze Spuszczykiem w roli głównej
A tak na poważnie, to bardzo mnie się podoba ta instalacja ze Spuszczykiem w roli głównej
" SEKCJA SPECJALNA ZAWSZE LOJALNA "
-
Slash
Czy na biurko Jacku to nie wiem, ale jeśli przetrwa wszystkie świąteczne obloty to gdzieś go pewnie sobie postawią
Podstawka Tytusie duża, ale takśmy ustalili. W ogóle na początku rzucono haseło, że ma stać na skrzyżowaniu dróg Alfa i bodaj Delta obok tamtejszej litery H. Tak żeby to objąć to wychodzi skromne 10000m^2 w oryginale. Jeśli chodzi o ciągniki to tego typu usług nie świadczę
Podstawka Tytusie duża, ale takśmy ustalili. W ogóle na początku rzucono haseło, że ma stać na skrzyżowaniu dróg Alfa i bodaj Delta obok tamtejszej litery H. Tak żeby to objąć to wychodzi skromne 10000m^2 w oryginale. Jeśli chodzi o ciągniki to tego typu usług nie świadczę