Hejter

Niegroźnie
Jaho63

Re: Breda Ba.65 Special Hobby 1/48

Post autor: Jaho63 »

Grzegorz2107 pisze:posłaniec co przynosi złą wiadomość bywał zabijany.
:lol: :lol: :lol:
Grześku, proszę Cię. Odrobina szacunku do naszej inteligencji.
Jakby posłaniec przyszedł nawet z dobrą wiadomością, ale pierdzielnął do króla:
Ej leszczu! Ulepka skleiłeś, ale mi się podoba. Też by łba nie zachował. (dla Tankmanii: ja wiem, że tam tak nie napisano, ale ja umiem oczytywać intencje!!! :lol: :lol: :lol: )
tankmania

Post autor: tankmania »

Grzegorz2107 pisze: W zasadzie przewidywałem w jaką stronę dyskusja podąży...to forum jest takie jaka jest jego moderacja. :(
Ale mam nadzieję, że nie masz jakiegoś wyroku sądowego który każe Ci tu zaglądać? Bo to by było prawdziwe nieszczęście, dla wszystkich.
spiton

Post autor: spiton »

spiton pisze:Grzegorz. Powinieneś napisać tak :
Bardzo fajny i ciekawy model. Dostrzegłem taki mały błąd, że kąt zaklinowania podwozia w oryginale jest inny co trochę psuje sylwetkę. Nie wiem czy jest to jeszcze do poprawy. Tak czy inaczej model robi jak zwykle świetne wrażenie.
Grzegorz, zobacz jak fajnie Ci napisałem jak zapodać krytyczna uwagę. Wysiliłem się i chuj. Psu w dupę. Zero odzewu ,-)).
Przecież nie chodzi oto, żeby nie krytykować. Tylko, żeby mieć dla siebie nawzajem szacunek. Jak napisał Tank, po sklejeniu to już czasem po ptokach i w pewnych przypadkach nie ma sensu się odzywać( szansa na poprawkę niewielka a na zepsucie humoru duża). W tym konkretnym przypadku na dwoje babka wróżyła. Ja osobiście też należę do modelarzy, którzy zwracają uwagę na podwozie, właśnie dlatego, że kilka razy zrobiłem je źle. Często trzeba zrobić drobne korekty, żeby model wyglądał jak oryginał, i na ogół idzie to w kierunki skrócenia goleni, i żeby samolot bardziej "usiadł". Choć nie jest to regułą.Poza tym samolot pusty i przed startem"stoi" inaczej. Tak czy owak, faktycznie jest to zagadnienie, któremu warto się przyjrzeć.
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

No dobra , kilka słów na trzeźwo 8-) . Błąd jest ewidentny we wklejeniu podwozia. Każdy to widzi, ja także. Fajnie, że np Marek budując swoją Bredę teraz tego uniknie. Oglądałem zdjęcia tego samolotu w trakcie i przed budową i jakimś trafem mi to umknęło. Prowadzona tu dyskusja pokazuje, że nie mnie jednemu. Błąd naturalnie można znaleźć w każdym modelu, nawet u tych najlepszych modelarzy z medalami.
Pozostaje kwestia formy namolnej krytyki, widzowie już ją ocenili, nie będę do tego nic dodawał. Bardziej interesujące są intencje Grzegorza... Nasz psychiatra od szwedzkich alkoholików chlapnął tu i ówdzie, że jego celem będzie doprowadzenie do tego, żebym więcej nie pokazywał tu modeli. Nie przewidział jednak, że to tak szybko do mnie dotrze :cry: i plan pójdzie się jebać.
Zdyskredytował się tym na zawsze dla mnie jako równorzędny partner do jakiejkolwiek dyskusji na tematy okołomodelarskie.
Do określeń, które już padły na jego teamat typu menda, kutas, troll itp... ja dodam od siebie jedno - jesteś palantem bez cienia godności osobistej.
Ale to w sumie też żadna nowina :lol:
Podwozia poprawiać nie będę, zostawię je takie na pamiątkę Grzesiowej zawiści.
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Jaho63

Arkady. Mnie się Twoje modele bardzo podobają nawet te z błędami. Nie podoba mi się tylko, że tak łatwo dajesz sobą manipulować. Jak z resztą większość. Nie będę Ci pisał instrukcji "jak grzeczny chłopczyk powinien odpowiadać", to może Spiton coś podrzuci ;) , ale wiem, że można kogoś naprawdę "zlewczo" potraktować, nie zniżając się samemu do trolla. Nie myl tego z odpowiadaniem językiem rozmówcy. Bo zauważ, Grzegorz ani razu nie napisał o nikim per kutas, menda, palant etc. Ja wiem, że to jest psychologia tłumu i "jak inni to ja też", ale to jest żenujące. To sugeruje Twoją bezsilność. A o co to się tak wkurzać? O model? O to, że to "menda" zauważyła błąd? No, ludzie. Pisaliśmy już o tym całe rozprawy a ciągle reagujemy jak grupka dziesięciolatków.
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

Janusz, obawiam się , że znowu niewiele rozumiesz...
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
tankmania

Jaho63 pisze: Bo zauważ, Grzegorz ani razu nie napisał o nikim per kutas, menda, palant etc. Ja wiem, że to jest psychologia tłumu i "jak inni to ja też", ale to jest żenujące.
Tak, tak. Ale zabawne jest to, że uważasz, że taki hejter jak Grzesiu ma prawo narzucić poziom. To takie pierdolenie o obronie koniecznej w naszym kraju. Mogę zejść maksymalnie do poziomu hejtera bo inaczej przekroczyłem poziom.

I takim idiotycznym myśleniem w pewnym momencie atakujący staje się ofiarą.

Jak nie chcesz sobie poparzyć rąk to nie wkładaj ich do pieca!Proste?
Jaho63

Arkady. A ja mam nadzieję, że przynajmniej część ludzi, czytając to wszystko potrafi ocenić to właściwie. Jak Cię to pociesza, czy raczej rekompensuje to OK, niech Ci będzie, że nie rozumiem. Ale ja nadal nie mam do Ciebie nic i nadal chciałbym nie być Twoim wrogiem (choć liczę się z tym, że zostanę wtłoczony do szufladki).
Ostatnia moja próba, może już nie wytłumaczenia, bo raczej wiesz o co chodzi, ale wywalenia kawy na ławę:
Jeżeli facet pisze tak:
Grzegorz2107 pisze:Arkady, jak zwykle ładnie pokolorowany model, ale niestarannie zmontowany.
Co co zrobiłeś z podwoziem, niszczy dobre wrażenie.
(nawet jeśli użył mocniejszych słów to nikogo personalnie nie mieszał z błotem!)
To choć intencje są mi znane, to można na sto sposobów mu odpisać, że wiesz ale masz to w doopie np. Nie wiem, zwyczajnie zlać zarówno uwagę jak i błąd.
Jedynie czego nie można (moim zdaniem, jasne) to odpisywać: odpier..l się kutasie, czy coś w tym stylu.
Jak naprawdę tego nie rozumiesz, to ja się poddaję.
tankmania pisze:I takim idiotycznym myśleniem w pewnym momencie atakujący staje się ofiarą.
Nie. Takim debilnym reagowaniem stajecie się bandą oszołomów. Starczy jeden pstryczek a ujadacie jak wściekłe psy. Zrozum, że choć przez chwilę czujesz ulgę (zapewne) to w rezultacie reagujesz jak upośledzony! Kużwa to proste jak drut.
tankmania

Jaho63 pisze:
Grzegorz2107 pisze:Arkady, jak zwykle ładnie pokolorowany model, ale niestarannie zmontowany.
Co co zrobiłeś z podwoziem, niszczy dobre wrażenie.
(nawet jeśli użył mocniejszych słów to nikogo personalnie nie mieszał z błotem!)
To choć intencje są mi znane, to można na sto sposobów mu odpisać, że wiesz ale masz to w doopie np. Nie wiem, zwyczajnie zlać zarówno uwagę jak i błąd.
Chłopie, czy ty nie ogarniasz kuwety? Ile razy Arkady już mu tak odpisał? Ile razy mu napisał grzecznie, że nie chce być jego kolegą? Debil by zrozumiał 10 galerii temu.

A Grzesiu konsekwentnie udaje, że deszcz pada jak mu w mordę plują.
Jaho63

tankmania pisze:Chłopie, czy ty nie ogarniasz kuwety?
No, chyba faktycznie nie. Ja ciągle myślę, że to ma być normalne forum a nie kuweta.
A NA NORMALNYM FORUM nawet jeśli ktoś jest złośliwą mendą (nie piszę tu o G, ale ogólnikowo) to nawet za tysięcznym razem, kiedy owa menda pisze jedynie o błędach technicznych w modelu, odpowiadam mu tysiąc razy, że np. nie sprawdzałem bo mam to w dupie, albo w ogóle nie odpowiadam. Sposobów jest multum.
Na forum popierdzieleńców, zgodnym chórem można pisać - spierdalaj chuju.
Faktycznie musi się tu określić większość. Forum czy kuweta?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”