Avia S-105 Trumpeter 1/48 [Galeria]

IN POWER WE TRUST

Moderator: Arkady72

spiton

Re: Avia S-105 Trumpeter 1/48 [Galeria]

Post autor: spiton »

Kurwa, przez te Twoje model ciągle mnie kusi 48. Mam Miga 19 z KP i myślę o jego zrobieniu. Więc sobie przestudiowałem ten samolocik, żeby zobaczyć, co pasuje poprawić. A tu wszystko co trzeba do szczęścia w fabrycznym zestawie. Kurde. Ale super. Piękny model. Piękny samolot. Sreberko wyszło bardzo dobrze. Moze brakuje jakis drobnym przełamań, ale i tak na pierwszy rzut oka wgniotło mnie w fotel !!
Slash

Post autor: Slash »

Oj dawno nie zrobiłeś modelu ładnego samolotu. MiG-19 zawsze mi się podobał, bardzo fajna sylwetka. Ani serdelek pokroju typowych poddźwiękowców, ani typowy przecinak. No ścierka na szybie wiadomo. Zawsze podejrzenie, że skrywa jakiś sekrecik :lol:

Spiton, ja mam całą półeczkę KaPowych MiGów, również 19. Kiedyś jak złapała mnie zajawka to sądziłem, że przy odpowiednio silnej woli i fajnej tareczce na powierzchni modeli uda się zrobić coś ciekawego. No niestety na myśleniu się skończyło póki co.
Czarny

Post autor: Czarny »

Jeszcze nie wszystko jest stracone. Wystarczy lakier do włosów albo chipping effect - malujesz kamuflaż jakiegoś normalnego arabskiego kraju i drzesz. Będzie super :D :D :D :D :D :D

Bardzo fajny, tylko szkoda że czeski ;)
spiton

Slash pisze:Oj dawno nie zrobiłeś modelu ładnego samolotu. MiG-19 zawsze mi się podobał, bardzo fajna sylwetka. Ani serdelek pokroju typowych poddźwiękowców, ani typowy przecinak. No ścierka na szybie wiadomo. Zawsze podejrzenie, że skrywa jakiś sekrecik :lol:

Spiton, ja mam całą półeczkę KaPowych MiGów, również 19. Kiedyś jak złapała mnie zajawka to sądziłem, że przy odpowiednio silnej woli i fajnej tareczce na powierzchni modeli uda się zrobić coś ciekawego. No niestety na myśleniu się skończyło póki co.
Może weźmiemy się wspólnie(mały grupowy ,-))

Artur, ta szmata jedna z lepszych szmat jakie widziałem !!!
tankmania

Post autor: tankmania »

Jeżeli mnie pamięć nie myli to te Migi z KP miały chyba bardzo dobrą bryłę. Fakt, że brakowało detalu i subtelności, ale widziałem z nich bardzo fajne modele.
Slash

Post autor: Slash »

Nie wiem jak 19, ale np. 17 ma dość skopane momenty. Ogólnie w tych modelach poza nitami no i że w ogóle są nic mi się nie podoba :P
spiton

tankmania pisze:Jeżeli mnie pamięć nie myli to te Migi z KP miały chyba bardzo dobrą bryłę. Fakt, że brakowało detalu i subtelności, ale widziałem z nich bardzo fajne modele.
Moim zdaniem mają potencjał. Na jednym(niekompletnym) robiłem już nawet eksperymenty malarskie, by zobaczyć, czy da się coś wyciągnąć z tych wypukłych linii i nitów, i muszę powiedzieć, że potencjał jest !!
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

Z KP MiG-17 ma potencjał:
Obrazek
i MiG-19 też:
Obrazek
Slash pisze:Nie wiem jak 19, ale np. 17 ma dość skopane momenty. Ogólnie w tych modelach poza nitami no i że w ogóle są nic mi się nie podoba :P
Za młody jesteś, żeby czuć doń sentyment ;) .
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Awatar użytkownika
timi

Post autor: timi »

Po raz kolejny pisać ze super? Bez sensu się to robi...
Weź wrzuć jakiś spierdolony model ;)

Bardoz mi się podoba spód 8-)
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Awatar użytkownika
Robert P

Post autor: Robert P »

timi pisze:Po raz kolejny pisać ze super? Bez sensu się to robi...
no właśnie...
timi pisze:Weź wrzuć jakiś spierdolony model ;)
może bez malowania...? ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arkady72”