Na sprawę można spojrzeć jeszcze inaczej. Grześ przyszedł tutaj z pewnym celem - chciał udowodnić, że nie ma forów niemoderowanych i że w końcu i on dostanie po nosie za swoje trolowanie. Nie udało mu się więc sobie poszedł klepać garbuska.
Mam nadzieję, że w końcu zrozumiał, że ludzi na tym forum łączy pewna więź - wszystkich nas spaja hobby które jest dla nas funem, któremu oddajemy dużą część swojego dnia just for fun. Każdego dnia pokazujemy, że nawet na polskim forum można dyskutować o pracach bez siania zniszczenia i zamentu a słowa krytyki potrafią dopingować do lepszej pracy a nie cięższej kłótni. Oczywiście są od tego wyjątki - jednym jest np. Grześ bo co innego jest w dobrej wierze powiedzieć komuś: Słuchaj stary, pomyiliłeś się w jednym mejscu i źle wkleiłeś golenie podwozia, może dasz radę to jeszcze jakoś zmienić? a co innego na siłę wyszukiwać błędów żeby komuś dokopać.
Grzesiu, nasz świat jest kolorowy, jest fun a twój szary smutny i przepełniony żalem. Przykre to ale prawdziwe. Żałuje, że nie skorzystałeś z rad płynących tu z ust wielu na tym forum i nie spróbowałeś zrobić jakiegoś modelu z nasza pomocą, może czegoś byś sie nauczył, może to byłaby dobra terapia dla ciebie.
armagedon..
Re: armagedon..
Trochę z dupy przykład. GraskaŻ to twór w nibylandii, jest wszędzie jeżeli chcesz żeby była i nie ma jej jeżeli nie chcesz.Slash pisze:Mam wrażenie, że daliście się strolować jak gimbusy Grażyną Żarko
Forum tematyczne to nie jest przestrzeń kosmiczna w której można sobie wybrać swoją planetę, tylko konkretna planeta. Wchodząc na takie forum jesteś skazany na towarzystwo które na nim jest. Jeżeli chcesz wejść w centymetr kwadratowy czyjegoś bytu to twoim zasranym obowiązkiem jest zapoznać się jego zwyczajami i albo je zaakceptować, albo omijać ów byt.
A Grzegorz wpada, zbiera wszystkich na placu i mówi "jesteście burakami i nie potraficie odpowiednio żyć, ja wam pokażę jak to należy robić, jak zrozumiecie to sobie pójdę".
Bo gdyby był zamordyzm, gdyby ktoś coś komuś narzucał, gdyby tutaj sobie znaleziono frajera do pukania, itd... to bym zrozumiał. Ale Grzegorz nie chce zmieniać systemu, nie broni jednostki, nie pokazuje, że ktoś jest zagrożony. On sam swoim wejściem generuje jednostkę do której ma się dostosować reszta.
Grzesiu jak każdy ma zady i walety. Charakter jak u każdego, tu lepszy, a tam gorszy. Chce się kreować na specjalistę, niech to robi. Jak sobie pisze o silnikach i rdzach to niech sobie pisze. Albo będę z nim dyskutował, albo nie będę. Albo będę się z tego śmiał, albo nad tym płakał, ale nie stwierdzę, że nie wolno mu tego robić. Ale on przekracza sferę czyjegoś decydowania o własnej intymności. Bo Arkady MUSI wysłuchać jego krytyki. Otóż błąd, nie musi. Na tym polega cały "cyngwajs", że Kamil nie musi pisać z dużej litery, Arkady może słuchać takiej krytyki jak mu pasuje, a Roman może zrobić różowego czołga.
Bo ledwo się kilka osób wyrwało z miejsca gdzie musiałeś się zastanawiać co Ci wolno, a już wpada oszołom który teraz kolei będzie im tłumaczył co muszą.
A wątki takie jak ten to nie szambo dla gimbusów, tylko odpowiedzi na takie "akcje". Ja wiem, że najładniej by było zamknąć, wywalić w kosmos i zrobić punkt w regulaminie. Tyle, że jakoś moim zdaniem się to nie sprawdza.
Więc może "koledzy" z nadmierną presją uszczęśliwiania innych na siłę zrozumieją coś z takich "userskich wolnych inicjatyw".
Może ktoś zrozumie, że skoro na większości światowych for ludzie są mili dla siebie i szanują często indywidualne podejścia do modelarstwa, to może nie trzeba na siłę robić "Polaka Twardziela" który wyjebie Ci prawdę między oczy, a Ty z zaciśniętymi piąstkami tego słuchasz bo jak pokażesz łzy wściekłości to będą mieli z Ciebie ubaw. A po roku zrobisz anagram ze swojego nicka i wrócisz żeby się mścić na innych za to co Ciebie spotkało.
-
spiton
Tak, czy inaczej nastąpiło samooczyszczenie. Bez łamania wolnościowych zasad. I to jest budujące ,-)).
A ja mam taką drobną propozycję, która jednak wymaga nieco silnej woli.
Jeśli ktoś coś pokazuje, zaczyna jakiś wątek czy w inny sposób zaczyna działać na foru. I przychodzi taki Grzesio i zaczyna trollować, to solidarnie go olejmy.
Prowadźmy swoją dyskusję jakby obok. Nie odpowiadajmy na zaczepki.
To jest chyba jedyna broń na takich kolesiów.
No bo zobaczcie ten wątek.
Wiele w nim kłótni pomiędzy nami.
A po co.
Przeca to tylko napędza trolla. Daje mu siłę do dalszych działań.
A jak go olejemy ciepłym moczem to straci zapał.
Jeśli ktoś coś pokazuje, zaczyna jakiś wątek czy w inny sposób zaczyna działać na foru. I przychodzi taki Grzesio i zaczyna trollować, to solidarnie go olejmy.
Prowadźmy swoją dyskusję jakby obok. Nie odpowiadajmy na zaczepki.
To jest chyba jedyna broń na takich kolesiów.
No bo zobaczcie ten wątek.
Wiele w nim kłótni pomiędzy nami.
A po co.
Przeca to tylko napędza trolla. Daje mu siłę do dalszych działań.
A jak go olejemy ciepłym moczem to straci zapał.
Najlepiej, ale prawie nierealnie. Wystarczy jeden wpis i generuje on dwadzieścia następnych i wpada ktoś z umoralnianiem co z kolei generuje sto następnych.mac eyka pisze: Prowadźmy swoją dyskusję jakby obok. Nie odpowiadajmy na zaczepki.
Ja też uważam, że to jest najlepsze wyjście, ale skoro ciężko zachować dobrowolną karność, to może po prostu jak ktoś nie przepada za takimi "konwersacjami" nie czytać dla własnego luksusu psychicznego. To, że sobie kilku userów popuści z wątroby nie jest końcem świata i przy odrobinie dobrej woli można to ominąć.
Oczywiście po raz kolejny dr. Psychol pokazał że jaja zgubil gdzieś na promie do swojej ziemi obiecanej i meczy userów tego forum. Na razie sie jeszcze nie wypowiedział krytycznie ale PM podnosi ciśnienie. Dobrze że rano kawy nie piłem.
Możesz po prostu usuwać bez czytania. Nie sądzę żebyś w nich znalazł przepis na pyszne ciasto.Czarny pisze:ale PM podnosi ciśnienie
- KFS-miniatures
- Kontakt:
ale może chociaż na bułeczki cynamonowe?tankmania pisze:Nie sądzę żebyś w nich znalazł przepis na pyszne ciasto.
KFS-miniatures pisze:ale może chociaż na bułeczki cynamonowe?tankmania pisze:Nie sądzę żebyś w nich znalazł przepis na pyszne ciasto.
Prosiłem go o przepis na Torcik Szwedzki ale puki co bez odpowiedzi.
Oni tam jedzą surstromming. Śmierdzi bardziej niż tygodniowy trup, nie dziwię się, że można mieć po tym zaburzenia osobowości. Trujące grzybki chyba mniej kopią.Czarny pisze:Torcik Szwedzki