się pochwalę

Nie ujęte w innych tematach, ale okołomodelarskie
piotr dmitruk

Re: się pochwalę

Post autor: piotr dmitruk »

KFS-miniatures pisze:piotrek, to skoro jest tak świetnie, to czemu jest tak chujowo?
jeśli masz na myśli forum, to nie jest tak chujowo, jakby niektórzy widzieli. Jeśli chodzi o relacje z Tobą, to jest chujowo, ale nie możesz powiedzieć, żeś się do tego nie przyczynił. Tyle ostrzeżeń i krótkich banów, jakie dostałeś, nie wzięły się z niczego, a niejeden już by dawno pofrunął w niebyt. Jeśli mowa o niekonsekwencji administracji, to raczej w tym kierunku.
KFS-miniatures pisze:kłopoty się zaczęły, jak jeden z członków redakcji, przy aprobacie dwóch kolejnych, postawił sobie za cel wytresowanie mnie. a mi dwa razy powtarzac nie trzeba, jak ktos sie mnie czepia, to bedzie miał ze mną tylko kłopoty.
Po pierwsze, to jakbyś nie zauważył, to Wojtek sam się wyautował już dawno temu, a od tej pory nikt Cię za literki nie ścigał. Po drugie- mylisz skutek z przyczyną. To nie było tak, że on zaczął. Ty zacząłeś pisać jak przedszkolak na czacie, pojawiły się komentarze " on może, a ja nie?", miałeś kilka próśb prywatnie, argumentem było "nie, bo nie", podczas gdy gdzie indziej pisałeś jak Pan Bóg przykazał. No i ście przenieśli rozpierduchę z prywatu na forum.
tankmania pisze: Czyli jednak lubisz sobie wulgaryzmem rzucić. To czemu na siłę robisz TAM z siebie kogoś innego?
Jestem normalnym chłopem i w męskim towarzystwie nie płonię się słysząc "twarde" słowa. Żona mówi nawet, że mam typowo chirurgiczne żarty. A tu jest wybitnie męskie towarzystwo, dwukrotnie przesiewane na wstępie. Ale idąc do szkoły nie domagam się wódki, w kościele nie rysuję pentagramu, a w teatrze nie pierdzę głośno. Elementarne, nie? A Kamil ostatnią swoją złożoną wiązankę rzucił w galerii jakiegoś chłopaczka. Wyobraź sobie, że ten chciał się potem matce pochwalić. Dostałby w dupę i szlaban na forum. Ponadto zakładając serwer na uniwerku, Jarek zobowiązał się, że będzie pilnował słownictwa. Kultura wypowiedzi to był jeden z warunków istnienia forum na serwerze.
tankmania pisze: Co do Piotra, pisałem nie raz, że jest jedną z lepszych rzeczy która spotkała PWM,
O dzięki, nie dałeś mi jednak tego odczuć, wręcz przeciwnie
w odpowiedzi na to uważał, że powinienem dostać globalnego bana.
Wiedziałem, że macie wtyczkę w forum redakcyjnym!
Tak, to prawda, ale przyznaję że spanikowałem, kiedy Kamil po "dyskusjach" zaczął biegać po galeriach i komentować w stylu " Na razie kiepsko, ale jak będziesz ćwiczył, to za parę lat coś z tego będzie". Byłem przekonany, że to celowe działanie.
Nie dziw się reakcjom alergicznym, ale już tyle było wojenek podjazdowych, że jak widziałem autora postu "KFS", to leciałem sprawdzić, czy nie ma znów jakiegoś flejma. Przy każdej awanturze było pewne, że zjawi się Kamil, z sekundantem tankmanią, a i Jaho dorzuci swoje trzy grosze, podbijając bębenka, po to by potem wycofać się ("ja przecież nic takiego...znów się mnie czepiacie, obrażam się i nie będę gadał"). Janusz, znajdź mi awanturę, której się nie udzielałeś, a stawiam Ci kratę piwa.
Jaho63 pisze:
piotr dmitruk pisze:Władza, zamordyzm, prześladowanie, zmowa
Eeeee, przesada Piotr. Zwykłe, ludzkie "a niech mnie pocałują w d... trolle".
Kto jest z nami jest OK, a jak ktoś (nawet grzecznie, nawet w zgodzie z regulaminem) ma "wąty", to nie wyjaśniamy ich, tylko "zamknij ryja gościu".
I tak jest na pewno.
Janusz, ale to co napisałem, to są Wasze dosłowne stwierdzenia, nie moje wnioski.
Jakie znowu niewyjaśnione wąty i "zamknij ryja"? Ile to razy gadaliśmy na PW? Można było wyjaśnić wszystko, trzeba było tylko chcieć. Tyle, że nie zawsze Twoje oczekiwania równały się oczekiwaniom innych.
Nie było żadnego takiego stwierdzenia "niech mnie pocałują''. Nie było specjalnego gnębienia nikogo. Nasze działania były zawsze reakcją, i rzadko nieprzedyskutowaną. Wątek w forum redakcyjnym pt. "I co ja mam zrobić z tym postem" ma 70 stron i nie jest jedynym. Zauważcie, że mimo tego że Kamil i Paweł prawie zawsze występowali w wojenkach razem jak Flip i Flap, Paweł nie miał propozycji bana, bo zawsze potrafił pohamować język, dochodząc do granicy przyzwoitości, podczas gdy Kamil nie miał skrupułów, żeby wsadzić adwersarzowi palec w oko. Dawał podstawy- zbierał kary.
Chłopaki, naprawdę nie stawiajcie się po drugiej stronie barykady, bo jej nie było. Ale też, skoro założyliśmy sobie, że forum ma być względnie kulturalną platformą dyskusji o wspólnym hobby, to we wspólnym interesie jest, żeby to nie było obesrane i zarzygane miejsce. Przecież regulamin nPWM tak na dobre nie różni się od tego:
Akceptujesz zakaz publikowania wypowiedzi o charakterze obraźliwym, oszczerczym, propagującym treści niezgodne z polskim prawem lub naruszającym cudze prawa autorskie i dobra osobiste. Naruszenie tego zakazu może skutkować dla ciebie całkowitym zablokowaniem dostępu do tej witryny, a twój dostawca internetu zostanie powiadomiony o twoim niewłaściwym zachowaniu. Wyrażasz zgodę na to, że „scalefun” może w każdej chwili usunąć, zmienić, przenieść lub zamknąć każdy twój temat, post.
Chyba że nie mam racji z tą kulturalną platformą?

Na razie jest tu tylko małe kółko wzajemnej adoracji, ale to forum ma dwa wyjścia: albo więdnąć jak sPWM, albo się rozwijać, przyjmując coraz więcej userów. Wcześniej czy później znajdzie się ktoś, kto zrobi zadymę, a przy braku moderacji może to być niezłe widowisko. Chciałbym zobaczyć Wasze reakcje wówczas.

Kundzia, miałem nie pisać, ale gdzieś muszę wylać żale, a psychiatra nie zrozumie, co to "Miszcze" i "frajdolarze" ;)
Czarny

Post autor: Czarny »

piotr dmitruk pisze: Na razie jest tu tylko małe kółko wzajemnej adoracji, ale to forum ma dwa wyjścia: albo więdnąć jak sPWM, albo się rozwijać, przyjmując coraz więcej userów. Wcześniej czy później znajdzie się ktoś, kto zrobi zadymę, a przy braku moderacji może to być niezłe widowisko. Chciałbym zobaczyć Wasze reakcje wówczas.

Kundzia, miałem nie pisać, ale gdzieś muszę wylać żale, a psychiatra nie zrozumie, co to "Miszcze" i "frajdolarze" ;)

Noo..ja się ze Spitonem ostatnio często nawet na nPWMie adorowałem....

Wiesz Piotrze, czasem brak moderacji jest lepszy od narzucania jedynie słusznej wizji.
piotr dmitruk

Przejrzałem temat "po MidWay", który dawałeś na przykład. Nie widzę tu narzucania.
shivadog pisze:Pewnie, jak się uprzecie przy MTO, to pewnie da radę.
W takim razie dołączę MTO do 2 wybranych wąskich tematów w dogrywce.
shivadog pisze: całe MTO odradzam, ale jak 5 osób napisze, że chce koniecznie bo jak nie to..., to wstawimy.
Slash

Post autor: Slash »

Piotr, to naprawdę Ty. Już obstawiałem, że ktoś dla awantury się będzie podszywać.
Czarny

piotr dmitruk pisze:Przejrzałem temat "po MidWay", który dawałeś na przykład. Nie widzę tu narzucania.
shivadog pisze:Pewnie, jak się uprzecie przy MTO, to pewnie da radę.
W takim razie dołączę MTO do 2 wybranych wąskich tematów w dogrywce.
shivadog pisze: całe MTO odradzam, ale jak 5 osób napisze, że chce koniecznie bo jak nie to..., to wstawimy.
Może wklej odpoczątku? Ile było tłumaczenie że ludzie tak chcą a Jerzy twierdzil inaczej? On ten temat zarżnął, bo ustalania było tyle, że w tym czasie niektórzy skończyliby juz lepić modele.
tankmania

Post autor: tankmania »

piotr dmitruk pisze: Wiedziałem, że macie wtyczkę w forum redakcyjnym!
Bynajmniej, ja nawet z nikim nie pisuję z forum. Twój "zielony" kolega chciał mi na PW wytłumaczyć jakim jestem chwastem argumentując to (z pamięci bo skasowałem tę "intelektualną" wiadomość):
"nawet Piotr się domagał dla ciebie całkowitego bana pomimo, że go poparłeś przy banie dla Enigmy".

Nie szanuję ludzi którzy nie szanują innych ludzi, albo ich szanują za wazeliniarstwo. Nie szanuję ludzi którzy oceniają innych przez pryzmat własnych przyzwyczajeń. Nie szanuję ludzi którz narzucają innym własne "moralności" i chcą wychowywać innych dorosłych ludzi. Więcej szacunku wzbudza we mnie prostolinijny żul spod budki z piwem. Mogę się z kimś nie zgadzać, kłócić, może mi nawet nawrzucać jak się zdenerwuje, ale mogę go szanować za prostą, międzyludzką szczerość i uczciwość.

Po co chciałeś dla mnie bana na redakcyjnym? Na ogólnym dobry, fajny, stłamszony, zastraszony Piotruś który wszystkich kocha pomimo, że go atakują, a za plecami banujemy? Trzeba było napisać na forum "wypierdalaj oszołomie bo mnie wkurwiasz", przynajmniej byś pokazał, że masz jaja.

Rozmowa z Wami to jak rozmowa ze ślepym o kolorach. Dla Was jest jasne, to są oszołomy i trolle i koniec dyskusji. Nie pisz zatem, że to my nie chcemy zrozumieć, bo to nie my Wam mówimy jak się macie zachowywać tylko Wy nam. To nie my Was porównujemy do głupoli tylko Wy nas. To nie my Wam zatykamy mordy tylko Wy nam. To Wy nas obrażacie sugerując, że jesteśmy niewychowani. My chcieliśmy tylko jednego, tego co nam obiecano. Popieprzyć głupoty, czasem się pokłócić, czasem być może zrobić z siebie debili. NIC WIĘCEJ!

Z mojej strony koniec dyskusji, znalazłem sobie alternatywę. Jeżeli znajdzie się kilku chętnych to dobrze, nie to trudno.
piotr dmitruk

tankmania pisze: Po co chciałeś dla mnie bana na redakcyjnym? Na ogólnym dobry, fajny, stłamszony, zastraszony Piotruś który wszystkich kocha pomimo, że go atakują, a za plecami banujemy? Trzeba było napisać na forum "wypierdalaj oszołomie bo mnie wkurwiasz", przynajmniej byś pokazał, że masz jaja.
Kiedy Ty mnie nie wkurwiasz, to po co mam obnażać jaja? Ale jak ktoś przychodzi tylko po to, żeby rozpieprzyć imprezę, i robi to po raz kolejny, to w końcu bierze się go za kołnierz i wyprowadza, nieprawda? Chyba nie kryłem się z tym, jak to oceniam?
Rozmowa z Wami to jak rozmowa ze ślepym o kolorach. Dla Was jest jasne, to są oszołomy i trolle i koniec dyskusji. Nie pisz zatem, że to my nie chcemy zrozumieć, bo to nie my Wam mówimy jak się macie zachowywać tylko Wy nam.
Ale uznajesz, że można mieć o coś prośbę? O niewielki kompromis?
To nie my Was porównujemy do głupoli tylko Wy nas.
O, tego raczej nie usłyszałeś, w przeciwieństwie do niejednego zielonego
My chcieliśmy tylko jednego, tego co nam obiecano. Popieprzyć głupoty, czasem się pokłócić, czasem być może zrobić z siebie debili. NIC WIĘCEJ!
Nie można powiedzieć, żebyś z tej szansy skorzystał, w zasadzie spełniałeś tylko tą część "...czasem się pokłócić..." i teraz też się tak jakoś głupio kończy.
Przylazłem tu nie po to, aby kogokolwiek obrażać, ani zamykać komuś mordy, bo tego nie mogę zrobić ani tam, ani tu.
Chciałem wytłumaczyć swoje racje, że intencje postępowania były inne niż ich odbiór, że nie do końca jest tak, jak to widzicie.
Zrobiłem to po to, żeby nie patrzeć na siebie wilkiem w przypadku kontaktu w realu. Na to nie mam ochoty.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

piotr dmitruk pisze:Jeśli chodzi o relacje z Tobą, to jest chujowo, ale nie możesz powiedzieć, żeś się do tego nie przyczyni
ale ja chwilę wcześniej napisałem, ze sam na wojnę poszedłem, bo za duża dziewczynka jestem, zeby mnie ktoś wychowywać próbował
piotr dmitruk pisze:Po pierwsze, to jakbyś nie zauważył, to Wojtek sam się wyautował już dawno temu
zauważyłem. faktycznie najpierw wyautował sie z pwm. ale wcześniej razem z kolegami, którzy przy cichej i glosnej aprobacie jarka robili bydło na forum (tak dla przykładu, ile trwał cyrk z anonsami przemola, albo polowania z nagonką na bercika?), a jak juz ustawił forum po swojemu, to spieprzył na swoje podwórko. ironia losu jest to, ze pożarł się z ziomalami, i teraz także z MR się wyautował, zostawiajac swojego giermka na g. z panelem administracji, a gonza i ziobera z tubą oraz batem.
dziwny świat małostkowych ludzi (żeby nie było, też jestem małostkowy i pamiętliwy)
piotr dmitruk pisze:Po drugie- mylisz skutek z przyczyną. To nie było tak, że on zaczął. Ty zacząłeś pisać jak przedszkolak na czacie, p
pisałem tak od początku. od zawsze. nigdy inaczej. nie mylę niczego. stwierdzam jedynie, ze zawsze, ale to zawsze, jak jakis osioł nie jest w stanie znieśc mojej krytyki czy stanowczosci, to sięga po argument niechlujnej pisowni. pewnie jak bym był chirurgiem, szczeglnie od dupy, to bym był precyzyjny, schludny, i pedantyczny. ale nie jestem. jestem niechlujny, generuję wokół siebie i sobą bajzel. jestem księciem pierdolnika.
piotr dmitruk pisze:miałeś kilka próśb prywatnie, argumentem było "nie, bo nie", podczas gdy gdzie indziej pisałeś jak Pan Bóg przykazał.
a po chuj sie było do mnie spawać? nie będe oryginalny, ale przypomne, ze wojtek sam w pierwszych postach na pwm miał wyjebane na konwenanse, gramatykę i kapitaliki. sie odmieniło, jak dostał dostęp do panelu
piotr dmitruk pisze:A Kamil ostatnią swoją złożoną wiązankę rzucił w galerii jakiegoś chłopaczka. Wyobraź sobie, że ten chciał się potem matce pochwalić. Dostałby w dupę i szlaban na forum.
i bardzo dobrze, bo jak by miał byc wychowywany przez takich frustratów, to źle by sie to dla niego skonczyło. zresztą, każdemu kto z dziecka chce modelarza zrobić bym winszował przynajmniej zawiasów.. :>
piotr dmitruk pisze:w męskim towarzystwie nie płonię się słysząc "twarde" słowa.
szownista jestes. powazie mówie. bo kobiety to o kociętach i szczeniaczkach powinny rozmawiać?
piotr dmitruk pisze:Ponadto zakładając serwer na uniwerku, Jarek zobowiązał się, że będzie pilnował słownictwa. Kultura wypowiedzi to był jeden z warunków istnienia forum na serwerze.
wiesz, jak bym chciał wam dosrac, to juz dawno byście szukali nowego serwera. choćby za tę gruzinkę. automat cenzorski istotnie działa jak ślepa dziwka, i nie raz, i nie dwa, mniej lub bardziej subtelnie to zgłaszałem. macie wyjebane, wasza sprawa, mój ban. nie wiem kto wiecej na tym traci. i kto wiekszego idote z siebie robi.
piotr dmitruk pisze:Wiedziałem, że macie wtyczkę w forum redakcyjnym!
dopisujesz ideologie i teorie spiskową do tego, jak bardzo jesteście przewidywalni. ok, poznałem prawdziwe twarze paru nomen omen członków, ale i bez tego da sie to rozgryźc. wystarczy odrobina logicznego myslenia.
piotr dmitruk pisze:Przy każdej awanturze było pewne, że zjawi się Kamil,
zawsze i na zawsze.
piotr dmitruk pisze:akie znowu niewyjaśnione wąty i "zamknij ryja"?
a takie, ze redaktor sindera zareagował kłódą na głupie gdanie o rekonstrukcji historycznej. głupie było, ze aż zęby do dzis mnie bolą, ale skoro koleś ma wiedze w temacie, to mógł ją wyłożyć, a nie autorytarnie stwierdzac, ze chołotoa pierdoli bez sensu i trzeba wątek zamknąć. ok, ja rozumiem, ze to wymagało by napisania długiego wyjaśnienia. moze sie nie chceć. mi też nie chce sie (przynajmniej narazie) tłumaczyć maciejce, na tym forum, dlaczego gada jak potłuczony w wątku o wydobywaniu drugowojennych wraków. ale jak mnie zirytuje swoją ignioancją to się zbiorę i mu wytłumacze.. bedzie niemiło, niesmak pozostanie, ale sprawa doczeka sie omówienia (nawiasem mówiąc, czarnego tez poproze o wyjaśnienie pewnych sposobów działania, bi ja o nich wiem, a on z nich żyje, wiec zna lepiej).
piotr dmitruk pisze:Chłopaki, naprawdę nie stawiajcie się po drugiej stronie barykady,
mamusia mówiła mi zawsze, ze nieładnie pokazywac palcami, wiec nie bede wskazywał, kto te barykady tworzy. kto ma ciśnienie na to, że 'z tym trzeba coś zrobić". byłp tyle spraw, które trzeba było zlać chłodnym moczem, ale potrzeba interwencji była silniejsza, ze szkoda wyliczac. a to już na tym świecie jest tak, że kazda interwencja , szczególnie restrykcyjna, wiąże sie z kontrakcją, rewoltą itd.. typowym przykłądem niech bedzie pancerny. nawiasem mówiac, w ramach swojej bsesji zbanowaliscie konsekwentnie jednego faceta, który pancernym raczej nie jest. pisał wam o tym, idiotycznie próbował dociec, czemu kasowane są kolejne jego profile. wy skasowaliście pancernego, a ja sobie z kolsiem koresponduję o lotnictwie alianckim. bo wy macie obsesje, a ja znajomych.
piotr dmitruk pisze:Wcześniej czy później znajdzie się ktoś, kto zrobi zadymę, a przy braku moderacji może to być niezłe widowisko
też czekam. zawołaj pana cieliszaka i jakuba od messerów
Czarny

Piotrze tak specjalnie dla ciebie bo pokazałes sytuację z projektem grupowym dość jednostronnie:

DIDASKALIA:
Po kilku stronach owocnej dyskusji bez wyzwis i podjazdów kiedy grupie ludzi zdecydowanych na projekt pozostaje ustalic datę kończącą pojawia sie zielony
shivadog pisze:Nie wiem czy nie powinniście jednak tego MTO ubrać w jakieś ramy czasowe, szeroko strasznie jedziecie.
W ten projekt łapie się np. cała grupa Reggia Aeronautica i to zaledwie jako mały fragmencik.
Sugerowałbym jednak okroić czas, lub przestrzeń.

Zastanawiałem się, czy zamiast normalnego projektu grupowego nie lepiej byłoby tego zorganizować jako minikonkurs, tylko trzeba by jakieś nagrody skołować. I może fajnie byłoby spróbować to zrobić np. w 2 miesiące (wakacyjny)?
shivadog pisze:Wstawiłem kontrolnie ankietę.
zenon-król woźnych pisze:Nadal uważam że MTO to nie jest wcale taki szeroki temat.
No o szerszy już trudno. Wszystkie niemieckie, włoskie, greckie, angielskie (większość), francuzy, tureckie i jeszcze inne samoloty. Penie na upartego 1/4 lotnictwa biorąca udział w 2WŚ. Cały czas jest otwarta grupa włoska, można tam się włączyć z każdym włoskim samolotem z MTO i nie tylko.
MTO można robić bez grupy w dziale warsztat. Grupa powinna mieć jakieś wspólne cechy, coś co super wypaliło w Midway.
Nie w ilości ale w aktywności siła.

Dodam tylko że przez te kilka stron wybieraliśmy już modele bo byliśmy na coś zdecydowanie.

Jeśli Piotrze chcesz kontynuować ten wątek (a licze że nie) to przenieś go do HP. Niech to forum będzie wolne od obciążeń moralnych po nPWM
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

piotr dmitruk pisze:żeby nie patrzeć na siebie wilkiem w przypadku kontaktu w realu.
też bym nie chciał, bo nawet mój ówczsny wrog, wojtek, gdy go poznalem osobiście zrobił na mnie wrazenie całkiem pozytywne. mało tego, nawet gienek.
tak zwany 'real' łagodzi obyczaje. to nie podlega dyskusji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne...”