DeHavilland Mosquito FB.Mk.VI Tamiya 1/48 [Galeria]

IN POWER WE TRUST

Moderator: Arkady72

tankmania

Re: DeHavilland Mosquito FB.Mk.VI Tamiya 1/48 [Galeria]

Post autor: tankmania »

Arkady72 pisze:No dobra, a bomby w komorze bombowej nikomu nie przeszkadzają?
A co, masz na nie kupca?
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

KFS-miniatures pisze:mysle, ze wynika o z prostego faktu, ze modelarstwo 'pancerne' u nas jest jednak stosunkowo młode. ... w skrócie- nie ma paździerzowych dziadków,
Hej, a o mnie czasem żeś nie zapomniał :?: :!: :?: :evil:
Arkady72 pisze:No dobra, a bomby w komorze bombowej nikomu nie przeszkadzają?
Przeszkadzają - bo jak silniki są rozbebeszone, to bomb w komorze nie powinno być...

Ale to Twój model i Twoja wizja... nie startujesz nim na zawodach... to po co o tym paplać?
( ale jak zapytałeś - to odpowiadam )
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Tomasz Mańkowski pisze:Hej, a o mnie czasem żeś nie zapomniał
ano tak, zapomniałem, ze ty chodzisz sie spowiadac z tego ze plastruty sprzedajesz a nie karty telefoniczne
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

KFS-miniatures pisze:no dobra, mi przeszkadzają. te bomby w komorze to pod złym kątem w stosunku do antenki i goleni zamontowałes
Antenkę to zapomniałem przylepić na stateczniku...
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
tankmania

Post autor: tankmania »

Szukałem na siłę zdjęć pod tę kratkę na skrzydłach i nie wiedziałem, że taka posucha jest. Znalazłem może dwa z góry, a i tak niewyraźne.
Ale i tak jakbym sobie kiedyś robił to krateczka będzie obowiązkowa. :D
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Bomby mnie w oczy nie gryzą ale gapiąc się na spód zauważyłem zaznaczoną osłonę wnęki na aparat foto co to jest poprawna tylko dla B.IV/PR.IV a w innych Tamiya zapomniała zasugerować żeby ją zaszpachlować.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
Arcturus

Post autor: Arcturus »

Kolejny piękny model, gratuluję i zazdroszczę. Dorobiłeś się już dawno swojego stylu, który mi się bardzo podoba - "pastelowość" :). Co do bomb to absolutnie nie przeszkadzają, jedyne drobniutkie moje zastrzeżenie jest takie, że na fotkach wyglądają na pomalowane tak samo jak spód płatowca. Czy faktycznie były malowane taką samą farbą jak samolot? Myślę że ciut fajniej by było gdyby się wyróżniały. Ale w stosunku do zacnej całości modelu to nie ma to żadnego znaczenia.
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

JBZ pisze:Bomby mnie w oczy nie gryzą ale gapiąc się na spód zauważyłem zaznaczoną osłonę wnęki na aparat foto co to jest poprawna tylko dla B.IV/PR.IV a w innych Tamiya zapomniała zasugerować żeby ją zaszpachlować.
Jedynie to zamalowałem niestety.
Arcturus pisze:Co do bomb to absolutnie nie przeszkadzają, jedyne drobniutkie moje zastrzeżenie jest takie, że na fotkach wyglądają na pomalowane tak samo jak spód płatowca. Czy faktycznie były malowane taką samą farbą jak samolot? Myślę że ciut fajniej by było gdyby się wyróżniały. Ale w stosunku do zacnej całości modelu to nie ma to żadnego znaczenia.
Bomby są pomalowane nieco innym kolorem niż spód kadłuba jednak to ledwo dostrzegalna różnica na zdjęciach. Dzięki za komentarze!
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Czarny

Post autor: Czarny »

Mile łechta mój gust ten twój drweniany myśliwiec. Kiedys sam próbowałem osiągnąc pkdobny efekt i wiem jakie to pracochłonne i trudne. Ja niesteth swój model bardzo skopałem przez ten zabieg.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arkady72”