Xtracolor
RLM 62 X220
RLM 63 X221
BF 109A z Hiszpanii
Re: BF 109A z Hiszpanii
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
mundre ludzie mi przekazały, że paweł korzysta ze starych ksiązek, a temat tej maszyny jest odrobinę złożony. zważywszy na wysługę lat, wiele zalezy od tego, w jakim momencie jej żywota chce sie ją uchwycić. ewoluowała bowiem z A do B. ponoć słowo klucz to śmigło. trzeba by dodatkowo sprawdzic umiejscowienie chłodnicy oleju, ale nie wykluczone, ze od nowosci miał ją umocowaną w sposób typowy dla wersji B.
I dlatego jestem frajdolarzem.KFS-miniatures pisze:mundre ludzie mi przekazały, że paweł korzysta ze starych ksiązek, a temat tej maszyny jest odrobinę złożony. zważywszy na wysługę lat, wiele zalezy od tego, w jakim momencie jej żywota chce sie ją uchwycić. ewoluowała bowiem z A do B. ponoć słowo klucz to śmigło. trzeba by dodatkowo sprawdzic umiejscowienie chłodnicy oleju, ale nie wykluczone, ze od nowosci miał ją umocowaną w sposób typowy dla wersji B.
Miesiąc kminienia, dwie godziny roboty. To nie dla mnie.
Pobierznie przepatrzylem Monogramowy almanach malowań Luftwaffe i nie znalazlem na pierwszy rzut oka nic o pozostawianiu samolotów w kolorze aluminium. Ja bym obstawal przy RLM 63/02.
W Captured Me (
) 109 Kecaya 6-15 jest opisany jako malowany po całości similar to RLM 02.
Plotka o alu malowaniu wzieła się pewnie ze zdjęć przedstawiających mocno zaniedbanego 6-15 po testach w Związku Sowieckim z błyszczącym kadłubem, który błyszczał się miejscu zamalowania/zdarcia republikańskich czerwonych pasów.
A ha, rozkminianie jest fun
Plotka o alu malowaniu wzieła się pewnie ze zdjęć przedstawiających mocno zaniedbanego 6-15 po testach w Związku Sowieckim z błyszczącym kadłubem, który błyszczał się miejscu zamalowania/zdarcia republikańskich czerwonych pasów.
A ha, rozkminianie jest fun
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Łykend nadszedł to kłócić się chcesz?JBZ pisze: A ha, rozkminianie jest fun
Oj tam zaraz, każdy ma inne priorytety.tankmania pisze:Łykend nadszedł to kłócić się chcesz?JBZ pisze: A ha, rozkminianie jest fun
Avis/A-Model daje dwa rodzaje śmigieł, dwa kołpaki, dwie pokrywy silnika oraz jak mi się wydaje dwa rodzaje osłon chłodnicy.
O zobaczcie na wyprasce.

O zobaczcie na wyprasce.

-
Marcin Prus
Więc jest w czym wybierać. Czym sie różnią te dwa fotele?mac eyka pisze:Avis/A-Model daje dwa rodzaje śmigieł, dwa kołpaki, dwie pokrywy silnika oraz jak mi się wydaje dwa rodzaje osłon chłodnicy.
O zobaczcie na wyprasce.
Ja bym go malował tak jak Czarny mówi - 02/65. Tak stało napisane w TBiU.
Nie ukrywam, że już troszkę zgłupiałem a czas zaopatrzyć się w farbki.
Wasze propozycje co do kamuflażu są następujące.
Jacek BZ - 63/65 (Ewentualnie cały RLM02)
Czarny - 63/02
Marcin Prus - 65/02
Która więc jest tą właściwą?
Wasze propozycje co do kamuflażu są następujące.
Jacek BZ - 63/65 (Ewentualnie cały RLM02)
Czarny - 63/02
Marcin Prus - 65/02
Która więc jest tą właściwą?