A ten erzac to co dokładnie?
ORP Krakowiak, IBG, 1:700
Lista kategorii: Okręty Okręty - Warsztaty
Moderator: Szydercza Gała
-
levee
Re: ORP Krakowiak, IBG, 1:700
Wow! Rhayader pewnie tak nie umi
- Szydercza Gała
- Rozpierdalator od środka

Kartka z drukarki nasączona starym lakierem humbrolla 
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD

ZŁO SQUAD

Z PAPIERU?! Kartoniarz, kartoniarz!
Całkiem dobrze wychodzi też w obróbce papier nasączony rzadkim CA. Tylko trzeba lekko przeszlifować powierzchnię po wyschnięciu, bo podnosi włoski z powierzchni papieru.
Całkiem dobrze wychodzi też w obróbce papier nasączony rzadkim CA. Tylko trzeba lekko przeszlifować powierzchnię po wyschnięciu, bo podnosi włoski z powierzchni papieru.
-
levee
A ma to jakieś zalety w porównaniu z arkuszem hipsu? Oprócz taniości i prawdziwomodelarzowości
pewnie takie, że możesz zginać. hips 0,25 bardzo łatwie się łamie.
Komentarze na polskich forach dyskusyjnych? Tak ja to widzę:

Cienkość, praktycznie nieograniczona dostępność w każdej chwili - nawet o 3 w nocy, taniość, łatwość obróbki, no i najważniejsze: jak trzeba wyrzucić spieprzone, to ci nie żal zmarnowanego materiału 
Właściwie to same zalety. Tylko jedna wada: przy nasączaniu CA to tak napierdala tymi oparami cyjanoakrylu z dużej powierzchni, że aż we łbie kręci.
Właściwie to same zalety. Tylko jedna wada: przy nasączaniu CA to tak napierdala tymi oparami cyjanoakrylu z dużej powierzchni, że aż we łbie kręci.
No nie wiem, czy zaleta. W skrajnym przypadku to można zasnąć i już się nigdy nie obudzić, jak przy obróbce drewna cisowego. 
kupcie sobie hips z tamiyuni - 0,1 mm i 0,05 mm to takie detale będziecie robić, że hej! A przy okazji wsztko mozna skleic bez problemu jasnozielonym klejem tamijkowym. Juras poleca 
tak, jestem #ponurymodelaż