[W] Różne takie

Moderator: Arcturus

Rafał B

Re: [W] Różne takie

Post autor: Rafał B »

Ładnie to wygląda.
Awatar użytkownika
Arcturus

Post autor: Arcturus »

Dzienks.
Było sporo komplikacji, ostatecznie maski do kokard zamówiłem jednak w paastelli na portalu aukcyjnym, ale grunt że jestem umiarkowanie zadowolony z efektów. Trochę są "zbarokowane", mam nadzieję że w galerii końcowej będzie to widać. Trochę poprawek trzeba zrobić i kolej na washa.

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Arcturus

98,5% pierdółek zamontowanych, instalacja paliwowa pociągnięta... Będę się zabierał za malowanki.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Arcturus

Wreszcie obciapałem czołgutka tzw. farbkami. teraz malwoanie detali i drapanie, scieranie etc.

Obrazek
Obrazek
I zakupiłem sobie Tamiyowy gadżecik. Zajebista sprawa, jak mogłem malować wczesniej bez tego :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Arcturus

Właśnie zdjąłem maski z takiego cośka. W założeniach taki bardzie niedomalowany będzie, bo to się ostatnio gawiedzi podoba. Oczywiście miejsca do poprawek widzę (ale kreta nie będzie).
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
HK1885

Post autor: HK1885 »

Fajniutki ŁaGG.
Jakaś moda na ruskich zapanowała czy co?... ;)
tankmania

Post autor: tankmania »

A propos ruskich. Kiedy Barracuda?
Awatar użytkownika
Arcturus

tankmania pisze:A propos ruskich. Kiedy Barracuda?
Jak towarzysze przerobią Barrakudę na paździerza...
A tak powaznie, to chciałbym, ale jakoś jak wyciągnę tego gluta to mnie odrzuca...

Tymczasem lepię na szybko Mustanga, żeby było czym się pobawić w Łodzi.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Arcturus

Barracudy na razie nie będzie, tymczasem...
Konik stanął już na nogach, podorabiałem pierdółki typu przewody hamulcowe i światła pozycyjne - coraz bliżej finiszu. Niestety, znowu dotknęła mnie klątwa, której nie mogę się pozbyć - chodzi o zaparowywanie oszklenia od wewnątrz. Tym razem jedno z tylnych owalnych okienek całe pokryte jest paskudnym nalotem. Mam ten problem przy którymś już z kolei modelu i szlag mnie trafia, bo nie bardzo widzę wytłumaczenie tego zjawiska. DO przyklejania oszklenia używam Tamiya extra thin, w naprawdę niewielkich ilościach. Rozważałem nawet, czy zbyt długie trzymanie masek na oszkleniu nie może wywoływać takiego efektu, bo w końcu "cudów nima". Od kolejnego modelu będę już chyba malował owiewki oddzielnie i przyklejał je na końcu jakimś specyfikiem, bo takie niespodzianki potrafią obrzydzić robotę.
ObrazekObrazekObrazek

I robi się kingtigera. Składam gada; okleiłem już zimmeritem, choć ten Eduardowski nie rzuca na kolana; jak porównałem ze zdjęciami to jest zdecydowanie zbyt regularny i drobny, ale nie mam odwagi bawić się w odtwarzanie go samodzielnie. Problem tylko jest z kopułka osłaniająca jarzmo przedniego km-u, mimo zaokrąglenia szpary są jak byk i nie widzę możliwości wyprowadzenia tego na równo. Chyba będę musiał pokryć plastik jakimś świństwem i próbować coś samemu powygniatać...
Jak widać, zacząłem już malować podwozie, bo wydaje mi się, ze trzeba je najpierw wstępnie złożyć i dopiero brać się na poważnie za resztę. Błotniki też mam z blach, Edkowe (nabyłem BigEda), tylko zastanawiam się, czy nie trzeba by tego lutować zamiast kleić CA; to jednak oznacza kolejne wydatki na osprzęt do lutowania, bo go nie posiadam.
Gąski z ogniwek moim zdaniem wyglądają nieźle, choć kosztują sporo roboty (trzeba zaszpachlować 90 śladów po wypychaczach, co jednak przy opowiedniej organizacji nei zajęło mi wcale dużo czasu).

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

blaszany cimerit to był bardzo zły wybór..
mam nadzieje, ze pomogłem, kolego :piwo:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arcturus”