Popatrz Grzesiu jak to można znaleźć bratnią duszę w najmniej oczekiwanym momencie. Ty wiesz, że to samo pomyslałem o Tobie przy Traczykowym Spicie? Coś się rodzi pięknego, uczucie jakieś chyba...Grzegorz2107 pisze: i paru lizusów,...
Spitfire
Re: Spitfire
Grzegorz2107 pisze:A kto i gdzie próbował wpłynąć na to jak chcesz robić modele?Czarny pisze:Tylko grzesiu ja tu nie widze jakoś elaboratów i dezyderat na temat wyższości malowania nad detalem i tego że malowanie jest jedyna droga a raczej czóje klimat tego: pozwólcie robić ludziom modele tak jak chcą bo to ich HOBBY!
Odpowiem za Ciebie: Nikt nie może tego zrobić. Nikt nie ma wpływu na to czy kupisz jakiś model, czy złożysz go do kupy, czy wrzucisz go na pawlacz i zapomnisz na dwa lata. Nikt nie ma nic do tego jak ten model w końcu będzie wyglądał i czy będzie sprawiał Ci przyjemność, czy nie.
Mnie w każdym razie nie nawiedza w snach AZ i nie mówi niskim głosem, że jestem frajdolarzem i powinienem coś z tym zrobić.
Poczytaj troszkę "Teorii wygrywania". Jest ktoś kto stara się wpłynąć na ludzi jaki model i jak maja robić. . .
-
Grzegorz2107
„Szara, mój drogi przyjacielu, jest cała teoria"Poczytaj troszkę "Teorii wygrywania". Jest ktoś kto stara się wpłynąć na ludzi jaki model i jak maja robić. . .
W praktyce może sobie AZ pisać co chce. Starać się wpłynąć, to nie to samo co wpływać, a reakcja tutejszych bywalców jest taka, jakby nie tylko wpływano na nich, ale wręcz zmuszono już, skutecznie i wielokrotnie do czegoś ohydnego. Paranoja?
Tak, paranoja można nazwać twierdzenie że jedynie zakup pdpowiedniego modelu wykonanie go w odpowiednim malowaniu daje gwarancję uzyskania modelu wygrywającego. To jest paranoja.Grzegorz2107 pisze:„Szara, mój drogi przyjacielu, jest cała teoria"Poczytaj troszkę "Teorii wygrywania". Jest ktoś kto stara się wpłynąć na ludzi jaki model i jak maja robić. . .
W praktyce może sobie AZ pisać co chce. Starać się wpłynąć, to nie to samo co wpływać, a reakcja tutejszych bywalców jest taka, jakby nie tylko wpływano na nich, ale wręcz zmuszono już, skutecznie i wielokrotnie do czegoś ohydnego. Paranoja?
Paranoja było by rónież to gdyby ktos od nas miał gazetę i pisałe że jedynie odpowiednie pomalowanie modelu jest podstawą do....
Nie czytałeś uwaznie forum, albo...Grzegorz2107 pisze:a reakcja tutejszych bywalców jest taka, jakby nie tylko wpływano na nich, ale wręcz zmuszono już, skutecznie i wielokrotnie do czegoś ohydnego.
...paranoja.Grzegorz2107 pisze:Paranoja?
-
spiton
Grzegorz, doceń, ze jest to najbardziej wolne forum modelarskie jakie znam.
Można pisać co się chce. Jedynym ograniczeniem, jest obawa, żeby nie zrobić z siebie idioty. I to jest WARTOŚĆ !!
I nie chodzi, kto to forum założył i kto się komu podlizuje, tylko, oto, ze jak się pokłócę z Kamilem i Tankiem i im nabluzgam od ... brzydko, to mnie nie zbanują.
A na MR, to sobie możesz list do redakcji napisać.
I jestem pewny, że te nowe standardy spowodują, że to forum będzie wyjątkowo przyjemnym miejscem do spotkań modelarskich.I udowodni, że ludzie nie potrzebują policjanta, żeby się przyzwoicie zachowywać.
Można pisać co się chce. Jedynym ograniczeniem, jest obawa, żeby nie zrobić z siebie idioty. I to jest WARTOŚĆ !!
I nie chodzi, kto to forum założył i kto się komu podlizuje, tylko, oto, ze jak się pokłócę z Kamilem i Tankiem i im nabluzgam od ... brzydko, to mnie nie zbanują.
A na MR, to sobie możesz list do redakcji napisać.
I jestem pewny, że te nowe standardy spowodują, że to forum będzie wyjątkowo przyjemnym miejscem do spotkań modelarskich.I udowodni, że ludzie nie potrzebują policjanta, żeby się przyzwoicie zachowywać.
-
Grzegorz2107
Czarny, nie mam już cierpliwości: To co napisał AZ to zdanie AZ o modelach konkursowych. Model wygrywający to termin, który należy tylko do modelarstwa konkursowego, którego nie wymyślił AZ, a tylko do niego się przystosował. Jeśli masz ambicję stawać w szranki konkursów, to musisz też ten sam regulamin zaakceptować. Jednak nie ma przymusu startowania w żadnym konkursie i możesz spać spokojnie. Nikt nie będzie krytykował Twoich modeli na żadnym forum, za to, że nie spełniają kryteriów "modelu wygrywającego". Boisz się czegoś, czego nie ma. Paranoja?Czarny pisze:Tak, paranoja można nazwać twierdzenie że jedynie zakup pdpowiedniego modelu wykonanie go w odpowiednim malowaniu daje gwarancję uzyskania modelu wygrywającego. To jest paranoja.Grzegorz2107 pisze:„Szara, mój drogi przyjacielu, jest cała teoria"Poczytaj troszkę "Teorii wygrywania". Jest ktoś kto stara się wpłynąć na ludzi jaki model i jak maja robić. . .
Paranoja było by rónież to gdyby ktos od nas miał gazetę i pisałe że jedynie odpowiednie pomalowanie modelu jest podstawą do....
Grzesiu wybacz ale w wystawach biore udział od sławnego konkursu w namiocie w MLP od tamtego czasu z każdego konkursu na jakim byłe przywoziłem wyróznienia ale.... nie robie modeli pod wygrywanie konkursów tylko mam pewne założenie, chce osiagnąc pewien efekt i... model musi być związany z dwoma tematami jakie robie. Aha, nigdy nie stosowałem raz AZ a z drugiej strony wiem, że moje modele, np SeaKing mu się podoba. Mówił o tym otwarcie na wystawie w MLP w zeszłym roku. Pytanie tylko, czy jeśli powiązałby go z moja osoba też zebrałby takie recenzje.
A jak ci się tak nie podoba i tylko cie tu wkurzają to w prawym górnym rogu okna masz taki biały X w czerwonym kwadracie. Mówiąc bardziej dosadnie nikt cię tu na siłę nie trzyma więc znajdź drazwii poczekaj na zewnątrz
A jak ci się tak nie podoba i tylko cie tu wkurzają to w prawym górnym rogu okna masz taki biały X w czerwonym kwadracie. Mówiąc bardziej dosadnie nikt cię tu na siłę nie trzyma więc znajdź drazwii poczekaj na zewnątrz
AmenBercik pisze:Przyszedł lizus do lizusów i się mądrzy...