a rozwiązaniem nie bedzie oxford blue i wypłowienia mieszanką bazy z szarym?Arcturus pisze:czy ktoś rozkminiał ten Rafowski Grey Blue? NAwet na Britmodeller nie znalazłem gotowej odpowiedzi, jakiego akryla można by wziąć bez mieszania...
[W] Różne takie
Moderator: Arcturus
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Re: [W] Różne takie
A obczaję... Jak na razie zakupiłem Oxford blue z tamiyi i zamierzałem go przyciemniać. Tylko że to jest błyszczący, co chyba zapowiada kłopoty...KFS-miniatures pisze:a rozwiązaniem nie bedzie oxford blue i wypłowienia mieszanką bazy z szarym?Arcturus pisze:czy ktoś rozkminiał ten Rafowski Grey Blue? NAwet na Britmodeller nie znalazłem gotowej odpowiedzi, jakiego akryla można by wziąć bez mieszania...
Dorobiłem okablowanie podwozia i tajemnicze rury z boku kadłuba, które w modelu odlane są z kruchego plastiku jako patyczki o przekroju kwadratowym;

A w ramach programu "Ocalić od zapomnienia", odkopałem zapomnianego MArdera III w 1:48, którego kiedyś skopałem malarsko (za duży odkurz), i próbuję teraz reanimować. Na razie poprawiłem ziółty. Mając teraz pożyczony kompresor bezolejowy osiągam wyższe ciśnienie, i malowanie jest bez porównania wygodniejsze, niż starym kląkiem, który uprzejmie spalił się w mieście Uć.

A w ramach programu "Ocalić od zapomnienia", odkopałem zapomnianego MArdera III w 1:48, którego kiedyś skopałem malarsko (za duży odkurz), i próbuję teraz reanimować. Na razie poprawiłem ziółty. Mając teraz pożyczony kompresor bezolejowy osiągam wyższe ciśnienie, i malowanie jest bez porównania wygodniejsze, niż starym kląkiem, który uprzejmie spalił się w mieście Uć.

Jeden z moich ulubionych pojazdów. Bede obserwował
- grzegorz75
Jedna z moich ulubionych konstrukcji.Będę zaglądał bo mam w planach kupno
Jedna z moich ulubionych konstrukcji. Będę zaglądał, bo go sprzedałem...widzisz G, gdybyś się wcześniej odezwał...
Ale Ci idzie to śmigiełko,dupe mi urwało coś nawyczyniał bom go dotykał spudełka.
Będę się uczył.
Będę się uczył.
pudrując 15sto letniego trupa?Wiewiór pisze: Będę się uczył.
Kolega Wiewiór przestanie mnie zawstydzać... Tak se lepie, nic więcy.Wiewiór pisze:Ale Ci idzie to śmigiełko,dupe mi urwało coś nawyczyniał bom go dotykał spudełka.
Będę się uczył.
Tymczasem spaliłem za sobą mosty - będzie czerwona morda:

A w wolnych chwilach marder dostał kalki (wszystkie trzy) i washa.

W Systemie tamiyi jest takie cudo co się nazywa flat base X-21. Dodajesz do błyszczącego 10-15% masz satynę do połmatu jak dodasz ok 25 to masz pełny mat...Arcturus pisze:KFS-miniatures pisze:[quote="Arcturus"
A obczaję... Jak na razie zakupiłem Oxford blue z tamiyi i zamierzałem go przyciemniać. Tylko że to jest błyszczący, co chyba zapowiada kłopoty...
tak, jestem #ponurymodelaż