fräulein feldgrau 120mm

Awatar użytkownika
TGMJ

Re: Wielka Wojna

Post autor: TGMJ »

tam jaka kieca będzie czy w tą stronę ciśniesz?
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

TGMJ pisze:tam jaka kieca będzi
nie bedzie
i coś czuje, ze czekac mnie będą w związu z tym istotne korekty, zeby całosc ostatecznie nie wyglądała dziwacznie.
wiesz jak to jest. plan był genialny- baba w męskim, wiec owersajzed waffenroku, ale potem nastepuje weryfikacja i bywa różnie. a jeszcze różniej, jak sie paczy przez obiektyw
zobaczymy. bede knuł, jak zrobic, zeby było w miare ładnie, a nie, żeby mi sie podobało
Awatar użytkownika
TGMJ

ah so...
ajabymując w takim wypadku ciut więcej niedbałości bym w tym widział, jakiś podwinięty czy rozpięty rękaw ?(ew w celu zaznaczenia że odzienie parę rozmiarów większe to rękawy zakrywające dłonie), inkesze rozpięcia pogłębił, może jedną owijkę luźniejszą i związaną niżej (tak do pół łydki). Ew skrócił całość koszuli bo teraz na upartego to można pomyśleć, że to normalna jednoczęściowa sukienka jest.
Ale na bogów małych i dużych to tylko takie ajabymowanie.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

TGMJ pisze:ajabymując w takim wypadku
z tym sie czeka do galerii baranie!
TGMJ pisze:ew w celu zaznaczenia że odzienie parę rozmiarów większe to rękawy zakrywające dłonie
tyakie własnie jest plan- rękawami podkreślic przewymiarowanie kurtki. ale co konkretnie będzie, to sie okaze, bo od ułozenia rąk bedzie zalezec. jak zwykle bowiem, coć mam plan, to się dopiero za czas jakis okaze czy dobry

napewno jeszcze dół krutki z tyłu bedzie wuraźnie 'spięty' z tyłu, z wuraźnymi zakładkami sukna
TGMJ pisze:inkesze rozpięcia pogłębił
dekolt wyszedł mi nieco mniejszy, niz planowałem, ale tez nie chciałem robic mocno wiekszego. moze nie kurczowo (bo juz choćby z odstępstwem w dolnej czesci garderoiby), to jednak chciałem sie trzymać standardów z epoki
to najostrzejsze, co znalazłem, a i tak nie mam pewnosci, cvzy to oryginał

Obrazek

nawiasem mówiąc, jakas kiecka własnie na uniform stylizowana
TGMJ pisze:można pomyśleć, że to normalna jednoczęściowa sukienka jest
wiesz, jak dojdą klapy dolnych kieszeni, rękawy, to powinno to wygladac mniej sukienkowo. a w kolorze to juz wogóle. taką przynajmniej mam nadzieję. pażywiom, uwidim

..narazie pogrubiam nieznacznie nogi, bo wizualnie dysproporcja jest zbyt wielka miedzy chudymi racicami a wielgaśnym waffenrokiem
Awatar użytkownika
TGMJ

KFS-miniatures pisze:
TGMJ pisze:ajabymując w takim wypadku
z tym sie czeka do galerii baranie!
W takim wypadku przełączam się na odbiór czy coś ;)
A tak serio to czekam z ciekawością bo laskofigur nigdy dość - chyba, że mówimy o takich:
Obrazek
Awatar użytkownika
TGMJ

no przy tej ostatniej to się postarali, zdaje się, że nawet wyuzdaną pozę przyjęła.
Swoją drogą to Verlinden miał niesamowitą umiejętność wybierania do produkcji konkretnych potworów, pamiętam, że przeżyłem ciężkie zdziwienie jak po latach oglądania w katalogach jego cudów trafiłem na stronę JJ Models :)
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

jj, choc juz chyba jest historią, a produkty niezłą inwestycją (nie wiem jak teraz, ze dwa lata temu się rozglądałem, na ibeju niektóre rzeczy to kosztowały jakies niewyobrazalne pieniadze), to chyba wciąz nie doczekał sie dobrej konkurncji, i raczej sie nie doczeka predko

ale schodząc na ziemię.. tak to z grubsza w tej chwili wygląda po całości

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
fragles

Post autor: fragles »

Wydajemisie, że kask za mały jest. Ale jak by był większy, to ją przytłoczy - a na razie fajna babka jest. Musi mieć ten kask? Nie da rady jakiejś lżejszej i mniejszej (w oryginale) czapki nałożyć?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztaty”