tak, sreberko C8. choc coraz czesciej jestem zmszony oszukiwać i malowac innymi srebrami gunze a potem tylko dawac wykonczenie z transparentnej c8. bo jak wiadomo, to mityczne sreberko teraz tylko w azji do wychaczenia, za dewizy.
białe powierzchnie zamaskowałem i zabrałem się za preszejding. Pod powierzchnie niebieskie zrobiłem go z intermediate blue, a na górnych powierzchniach ciemnoszarym panzer gray z gunze
malowanie zacząłem od powierzchni rlm65. na transparentną warstwę koloru bazowego nałozyłem rozjasnienia z offwhite, zarówno na linie nitów, detale jak i całe powierzcgnie, które zróżnicowałem jasnymi meandrami
a finalny, oczekiwany efekt uzyskałem nanoszac filtr z koloru bazowego, czyli bardzo mocno rozcienczonego rlm65
paskiem tasmy maskujące wyznaczyłem sobie granicę kolorów na kadłubie i zacząłem od naniesienia plam rlm02. podobnie jak przy spodzie, na przemian malowałem kolorem bazowym i jego mieszanką z offwhite
analizując kwity uznałem, ze granice miedzy kolorami najlepiej bedzie wymalowac z ręki. bez zbędnego maskowania wymalowałem plamy rlm71