Już, już odpowiadam, bo troszkę się zadymiło.Slash pisze:Szczerze przyznam, że jak ujrzłem temat to pierwsze co mi się nasunęło na myśl to pytanie: A jakie Ty robisz modele Mecenesie Kolekcjonerze ?Mecenas/Kolekcjoner pisze:Jakie jest wasze zdanie w temacie modelarstwa z papierem toaletowym pod fotelem pilota czy efektowanie pomalowanym modelem.
Ja nie robie modeli, bo nie potrafię. Tylko je zbieram. Kolekcjonuję modele wychodzęce spod ręki modelarzy, którzy są znani na rodzimym rynku modelarskim.
Do założenia tego wątku skłoniła mnie krytyka modeli z mojej kolekcji, które czasami eksponuję u znajomych w łódzkim sklepie DA-TA.
Jeden z autorów z przytoczonego wpisu zna modele z mojej koleckcji a zajmuje stanowisko, według którego poprawnie sklejony model, i bardzo dobrze pomalowany nie oznacza, że jest to wybitnie dobre (pomijajac oczywiście zaistniałe błędy merytoryczne, które mogą być w każdym modelu niezależnie od poziomu jego wykonania i szkoły wykończenia) modelarstwo a jego autor jest "modelarskim mistrzem świata" ale, zgodnie z instrukcją sklejony, pomalowany model i tyle.