ABONAMENT czyli jak mieć kasę za nic
Re: ABONAMENT czyli jak mieć kasę za nic
Może lepiej się Radek nie dołować...
nieco bardziej podkurwiony SKAYRAIDER pisze: głupich nie sieją, sami się rodzą.
myślałem ze jesteś tylko głupi, ale ty jesteś bardzo głupi i do tego niewychowany.
tyfus to tyfus !
- KFS-miniatures
- Kontakt:
to wciąz nie będą wymierne wartości. bo u nas salceson kupisz w cenie skrawków dla pieska (i to ponoc całkiem zajebisty- ja sie nie znam, sie brzydze uszu i ryjów w galarecie), a u niemca zapłacisz jak za szyknkę z dup słowiczych.Panzer pisze:ile procent średniej krajowej stanowią opłaty stałe takie jak czynsz, media itp. Ile kg chleba za średnią krajową można kupić, ile litrów zatankować itd.
swoją drogą. zastanawiam się, co było by jakimś odnośnikiem pozwalającycm na realną ocenę siły nabywczej pieniadza. koszt komunikacji publicznej?
- KFS-miniatures
- Kontakt:
nowłasnie. dopłaca się, zeby utrzymac jej koszt na poziomie nieodstraszajacycm od korzstania, a jednoczesnie na amortyzację choćby części kosztów (lub zmniejszenie kosztów nie związanych bezpośednio z tąże). wiec nie jest to rzecz bezpośrednoo wynikająca z realiów rynkowych, a dostosowana do zasobności społeczenstwaBercik pisze:Nie, z założenia nierentowna i się do niej dopłaca...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wska%C5%BAnik_Big_MacaKFS-miniatures pisze:zastanawiam się, co było by jakimś odnośnikiem pozwalającycm na realną ocenę siły nabywczej pieniadza. koszt komunikacji publicznej?
Zawsze możemy wprowadzić własny wskaźnik 1 Pactry/1 Gunze C albo 1 Aeroplanu.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Im biedniejszy kraj tym zje więcej wieśmaków. Tyle, że to jest przewrotne zestawienie. Odpowiednie będzie ile wieśmaków kupisz za godzinę pracy.KFS-miniatures pisze: nie jest kurwa źle:
- KFS-miniatures
- Kontakt:
wiem. tym bardziej nie jest źletankmania pisze:Tyle, że to jest przewrotne zestawienie.
artykuł na angielskiej wiki oraz linki dają lepsze spojżenie
http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Mac_Index
mimo wszystko, ciekaw jestem podobnego zestawienia na podstawie kosztów komunikacji miejskiej
Wydaje mi się, że się wszędzie dopłaca. Nie wiem jak jest z komunikacją miejską, ale np. do kolei nie dopłaca się tylko w USA i dlatego kolej osobowa jest tylko na krótkich trasach.Bercik pisze:Nie, z założenia nierentowna i się do niej dopłaca...
Obama coś bełkotał przed wyborami o dopłacie do kolei osobowej, ale na szczęście dla ich podatników słowa nie dotrzymał.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
ni mnie chodziło o komunkację miejską, i bercik w sumie nie wiem na ile świadomie, ale odniósł się do mojej tezy słusznie.
koszt komunikacji miejskiej nie jest rynkowy, zawsze balansuje na ranicy 'atrakcyjnosci' dla potencjalnego użytkownika
koszt komunikacji miejskiej nie jest rynkowy, zawsze balansuje na ranicy 'atrakcyjnosci' dla potencjalnego użytkownika