Kartka z wakacji.

Niegroźnie
Awatar użytkownika
JBZ

Re: Kartka z wakacji.

Post autor: JBZ »

Dla mojego dobra moje miasto stawia stojaki na rowery i kwietniki. Bezradni miejscy kombinują, którą ulicę przerobić na dreptak a ostatnio powiększyli strefę odpłatnego parkowania. Wykombinowali buspas bo co to za stolyca województwa co baspasa nie ma. A jedyną rzeczą jakiej ja chcę to bezkorkowe poruszenia się po średniej wielkości mieście i znalezienie rozsądnego miejsca do zaparkowania.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
tankmania

Post autor: tankmania »

JBZ pisze:znalezienie rozsądnego miejsca do zaparkowania.
Gdzieś, kiedyś usłyszałem mądrość płynącą z ust polityka, że brak miejsc parkingowych to celowe działanie żeby zachęcić do korzystania z usług MPK, a co za tym idzie żebyśmy MY mieli czystsze powietrze.
Teraz wystarczy tylko parę badań klinicznych wpływu smogu na zdrowie, żeby dowalić podatek zdrowotny i akcyzę, a parkowanie przekwalifikować jako towar luksusowy.
I film typu "Czlowiek demolka" nabiera nowego wymiaru...
Czarny

Post autor: Czarny »

tankmania pisze:
JBZ pisze:znalezienie rozsądnego miejsca do zaparkowania.
Gdzieś, kiedyś usłyszałem mądrość płynącą z ust polityka, że brak miejsc parkingowych to celowe działanie żeby zachęcić do korzystania z usług MPK, a co za tym idzie żebyśmy MY mieli czystsze powietrze.
Teraz wystarczy tylko parę badań klinicznych wpływu smogu na zdrowie, żeby dowalić podatek zdrowotny i akcyzę, a parkowanie przekwalifikować jako towar luksusowy.
I film typu "Czlowiek demolka" nabiera nowego wymiaru...
Ale to prawda. Nawet w naszym mieście. Strefy wprowadzono po to, żeby zmiejszyc ruch w centrum bo zwiększanie ruchu na 1 obwodnicy groziło nam utratom statusu Światowego Dziedzictwa dla starego miasta. Z drugiej strony niezla kaska wpada nie tyle z biletów MPK co z mandatów za parkowanie w centrum. Pozdrawiam wspaniałcyh strażników miejskich którzy wzbijając sie na wyżyny swojej erudycji zatrzymują kolo Bagateli samochody bez identyfikatora w celu wypisania mandatu na pasie do jazdy kiedy nieda się ich wyminąć bo do przystanku bagatela czeka sznur tramwai. tak sie robi korki w starej stolicy.
Awatar użytkownika
JBZ

Czarny, w Krakowie to ja korków nie widziałem. Tam się bardzo sympatycznie jeździ, nawet kierowcy małonerwowi.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

JBZ pisze: Krakowie to ja korków nie widziałem.
bo w nocy, w wakacje po obrzeżach huty pewnie jeździłeś..
Awatar użytkownika
JBZ

Rano do południa.
Awatar użytkownika
Lejgo_inc
Kontakt:

Post autor: Lejgo_inc »

Z tą ekologią i MPK to nie bardzo widzę związek. Przeważnie zanika on (ów związek) w imponującej chmurze czarnego dizlowskiego dymu. Jakby kierowcy ikarusów, jelczy i berlietów czipowali swoje maszyny w celu polepszenia sprintu do 100km/h.
pozdrawiam, Leszek
[sytuację poprawi wprowadzenie dodatkowych przepisów]
www.shelfoddity.com
tankmania

Post autor: tankmania »

Lejgo_inc pisze:Z tą ekologią i MPK to nie bardzo widzę związek. Przeważnie zanika on (ów związek) w imponującej chmurze czarnego dizlowskiego dymu. Jakby kierowcy ikarusów, jelczy i berlietów czipowali swoje maszyny w celu polepszenia sprintu do 100km/h.
Miałem znajomego w MPK. Opowiadał jak lubili w lecie podjechać rurą pod otwarte okno osobowego i ruszyć z dwóji...
Awatar użytkownika
JBZ

Atobusy miejskie i podmiejskie są zajechane. Co więcej sporo przewożników kupuje tanie używane parunastoletnie zabytki a do tego po kilkanaście nowych Solarisów czy co tam w okolicy montują i pojedyńcze sztuki hybryd na etat kwiatka do kożucha.
Panzer

Post autor: Panzer »

tankmania pisze:Jak to dobrze, że jest państwo które tak dba o moje zdrowie, szkoda tylko, że dba tylko wtedy jak jestem zdrowy...
Gdyż ponieważ w naszym kraju funkcjonuje Narodowy Fundusz Zdrowia. Zdrowia, a nie "chorych". Chorzy są niehigieniczni i roznoszą zarazki...
Komentarze na polskich forach dyskusyjnych? Tak ja to widzę:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”