A co, masz na nie kupca?Arkady72 pisze:No dobra, a bomby w komorze bombowej nikomu nie przeszkadzają?
DeHavilland Mosquito FB.Mk.VI Tamiya 1/48 [Galeria]
Moderator: Arkady72
Re: DeHavilland Mosquito FB.Mk.VI Tamiya 1/48 [Galeria]
- Tomasz Mańkowski
- Kontakt:
Hej, a o mnie czasem żeś nie zapomniałKFS-miniatures pisze:mysle, ze wynika o z prostego faktu, ze modelarstwo 'pancerne' u nas jest jednak stosunkowo młode. ... w skrócie- nie ma paździerzowych dziadków,
Przeszkadzają - bo jak silniki są rozbebeszone, to bomb w komorze nie powinno być...Arkady72 pisze:No dobra, a bomby w komorze bombowej nikomu nie przeszkadzają?
Ale to Twój model i Twoja wizja... nie startujesz nim na zawodach... to po co o tym paplać?
( ale jak zapytałeś - to odpowiadam )
- KFS-miniatures
- Kontakt:
ano tak, zapomniałem, ze ty chodzisz sie spowiadac z tego ze plastruty sprzedajesz a nie karty telefoniczneTomasz Mańkowski pisze:Hej, a o mnie czasem żeś nie zapomniał
Antenkę to zapomniałem przylepić na stateczniku...KFS-miniatures pisze:no dobra, mi przeszkadzają. te bomby w komorze to pod złym kątem w stosunku do antenki i goleni zamontowałes
Szukałem na siłę zdjęć pod tę kratkę na skrzydłach i nie wiedziałem, że taka posucha jest. Znalazłem może dwa z góry, a i tak niewyraźne.
Ale i tak jakbym sobie kiedyś robił to krateczka będzie obowiązkowa.
Ale i tak jakbym sobie kiedyś robił to krateczka będzie obowiązkowa.
Bomby mnie w oczy nie gryzą ale gapiąc się na spód zauważyłem zaznaczoną osłonę wnęki na aparat foto co to jest poprawna tylko dla B.IV/PR.IV a w innych Tamiya zapomniała zasugerować żeby ją zaszpachlować.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Kolejny piękny model, gratuluję i zazdroszczę. Dorobiłeś się już dawno swojego stylu, który mi się bardzo podoba - "pastelowość"
. Co do bomb to absolutnie nie przeszkadzają, jedyne drobniutkie moje zastrzeżenie jest takie, że na fotkach wyglądają na pomalowane tak samo jak spód płatowca. Czy faktycznie były malowane taką samą farbą jak samolot? Myślę że ciut fajniej by było gdyby się wyróżniały. Ale w stosunku do zacnej całości modelu to nie ma to żadnego znaczenia.
Jedynie to zamalowałem niestety.JBZ pisze:Bomby mnie w oczy nie gryzą ale gapiąc się na spód zauważyłem zaznaczoną osłonę wnęki na aparat foto co to jest poprawna tylko dla B.IV/PR.IV a w innych Tamiya zapomniała zasugerować żeby ją zaszpachlować.
Bomby są pomalowane nieco innym kolorem niż spód kadłuba jednak to ledwo dostrzegalna różnica na zdjęciach. Dzięki za komentarze!Arcturus pisze:Co do bomb to absolutnie nie przeszkadzają, jedyne drobniutkie moje zastrzeżenie jest takie, że na fotkach wyglądają na pomalowane tak samo jak spód płatowca. Czy faktycznie były malowane taką samą farbą jak samolot? Myślę że ciut fajniej by było gdyby się wyróżniały. Ale w stosunku do zacnej całości modelu to nie ma to żadnego znaczenia.
Mile łechta mój gust ten twój drweniany myśliwiec. Kiedys sam próbowałem osiągnąc pkdobny efekt i wiem jakie to pracochłonne i trudne. Ja niesteth swój model bardzo skopałem przez ten zabieg.