Gregory shipyard

Gregory shipyard

Moderator: grzegorz75

Siara

Re: Gregory shipyard

Post autor: Siara »

Hehehe. Niezle Tanku. Rozbawiles mnie. :D :D
Awatar użytkownika
timi

Post autor: timi »

Super to wygląda.
Pokazywałeś pewnie na PWMie czy innym Modelworku, a tam raczej nie zaglądam.
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Awatar użytkownika
Ajs

Post autor: Ajs »

Kuźwa jak Wy te cuda z polisterynu strugacie? :shock: Też chcę tak umieć! Grzegorz naucz mnie :)
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Dzięki , dzięki 8-) .

Wystrugałem taką skrzynkę , wygląda jak na gazety i listy . Polistyren , kawalątek drutu , blaszki miedzianej i trawiony skrawek od abera .

Obrazek

I tu będzie :

Obrazek
Siara

Post autor: Siara »

Detale to ja lubie. Oby czesciej.
Robert O.

Post autor: Robert O. »

detalik :shock:
Panzer

Post autor: Panzer »

Skrzynka wniosków i zażaleń :)
Komentarze na polskich forach dyskusyjnych? Tak ja to widzę:
Obrazek
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

8-)

Dziś postanowiłem w ramach odpoczynku od choroby trzasnąć jakiś detal. Padło na wskaźnik ciśnienia w magistrali gaśniczej. Zamiast zrobić w dziesięć minut z plastiku , postanowiłem zrobić z blaszki , bo koniecznie zamarzyłem sobie , żeby ten detal potem dolutować też do mosiężnego stojaka armatki . I tak zleciał prawie cały dzień nad jedną małą gównianą blaszką .

A wiec wyciąłem sobie nożyczkami z blaszki paski :

Obrazek

Tymi samymi nożyczkami wycinałem dalej i zagiąłem blaszkę , oczywiście było kilka egzemplarzy , bo za pierwszym nie wyszło :lol:

Obrazek

Z paseczka zrobiłem daszek i postanowiłem go także lutować , no i tu mi się "zeszło" , żeby tego dokonać :lol:

Obrazek

Po "jakimś" czasie tryumfalnie dolutowałem osłonkę do nogi taboretu , przykleiłem imitację wskaźnika zrobioną z krążków polistyrenu i przewód do czujnika ciśnienia , który będzie umieszczony w rurze doprowadzającej wodę do armatki . I tu moja prośba , jak by kto miał z jakiś resztek śmieci kalek po samolotach /autach czy czegokolwiek kalkę jakiegoś przyrządu z kokpitu , czyli wskazówka i jakieś wyskalowane kreski . Średnica takiej kalki co potrzebuje to około 3 do 4 mm .
Mam też gotowe podesty do armatek .

Obrazek

Nie wiem czy blaszka w początkowej fazie nie wyglądała tak , jaką wyciął Duńczyk do zablokowania alarmu w banku Kramera :lol:
Robert O.

Post autor: Robert O. »

grzegorz75 pisze:
Nie wiem czy blaszka w początkowej fazie nie wyglądała tak , jaką wyciął Duńczyk do zablokowania alarmu w banku Kramera :lol:
Cos tak jak by :D
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

tankmania pisze:
grzegorz75 pisze: Obrazek
O! Arkady.
Przepraszam ale ja mam "dużego" :mrgreen: :
Obrazek
Panzer pisze:Skrzynka wniosków i zażaleń :)
Zachodzę w głowę do czego taka skrzynka może służyć i mam zagwozdkę... Fireplan musi być w wodoszczelnej tubie więc odpada, jakieś elektryczne przełączniki też, pozostają jakieś hydrauliczne wajchy jedynie ale w tym miejscu? Grzesiu oświeć mnie bo nie zasnę kurna...
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „grzegorz75”