musi czekać na dodatki.Czarny pisze:Chciałby pokleić a nie może bo
MIG-23M Trumpeter 1/48
Re: MIG-23M Trumpeter 1/48
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
- Tomasz Mańkowski
- Kontakt:
Marcin,
Tyle że tego akurat modelu nie ma za bardzo jak reklamować - ilość ramek w pudełku zgodna jest z instrukcją...
Żaden sklepikarz Ci nie przyjmie takiej reklamacji, a importer ( zwłaszcza nasz krajowy ) postuka się palcem w czoło...
Możesz go conajwyżej odesłać ( odstąpić od transakcji internetowej ), bo np. nie spełna Twoich oczekiwań, bo producent nie przewidział zublowania ramki / ramek z uzbrojeniem, albo kolor wyprasek Ci się nie podoba. Zresztą bez znaczenia dlaczego - takie prawo, przy zakupach internetowych, masz...
Być może producent zorientuje się szybko, że dał ciała i zacznie akcję "uzupełniania ramek" ( choć na darmową ramkę z uzbrojeniem bym nie liczył - prędzej na "zestaw uzupełniający" za dodatkową kasę... )
Przecież nie tak dawno była podobna akcja z Broncowym Chaffee - "zła" była wypraska z wieżą ( spawy przesunięte o około 2-3mm na stropie wieży w stosunku do oryginału... ) Bronco "wybrnęło" z problemu wypuszczając "zestaw dodatkowy" pt. "osobna ramka z poprawionym stropem wieży, z prawidłowymi spawami" - ale nie za darmo, tylko za ( symboliczną, fakt ) kasę...
Tyle że tego akurat modelu nie ma za bardzo jak reklamować - ilość ramek w pudełku zgodna jest z instrukcją...
Żaden sklepikarz Ci nie przyjmie takiej reklamacji, a importer ( zwłaszcza nasz krajowy ) postuka się palcem w czoło...
Możesz go conajwyżej odesłać ( odstąpić od transakcji internetowej ), bo np. nie spełna Twoich oczekiwań, bo producent nie przewidział zublowania ramki / ramek z uzbrojeniem, albo kolor wyprasek Ci się nie podoba. Zresztą bez znaczenia dlaczego - takie prawo, przy zakupach internetowych, masz...
Być może producent zorientuje się szybko, że dał ciała i zacznie akcję "uzupełniania ramek" ( choć na darmową ramkę z uzbrojeniem bym nie liczył - prędzej na "zestaw uzupełniający" za dodatkową kasę... )
Przecież nie tak dawno była podobna akcja z Broncowym Chaffee - "zła" była wypraska z wieżą ( spawy przesunięte o około 2-3mm na stropie wieży w stosunku do oryginału... ) Bronco "wybrnęło" z problemu wypuszczając "zestaw dodatkowy" pt. "osobna ramka z poprawionym stropem wieży, z prawidłowymi spawami" - ale nie za darmo, tylko za ( symboliczną, fakt ) kasę...
Dokładnie tak jak Tomek pisze. Jeżeli stan się zgadza z instrukcją to przedmiot zgodnie z prawem nie jest wybrakowany.Czarny pisze: Chciałby pokleić a nie może bo musi reklamować.
Tomku, swojego posta napisałem, zanim jacek wkleil skan z instrukcja i stalo się jasne że nic de facto nie brakuje. Do całej reszty zgoda.
Marcin, i tak na razie nie wiadomo jakiej jakości są te rakiety. Może się okazać, że i tak będą poprawione aftermarkety z żywicy.
OK... czy ilość wyprasek pozwala na wykonanie dwóch podskrzydłowych zbiorników paliwa?
W instrukcji stoi jak byk MAKE TWO.
W instrukcji stoi jak byk MAKE TWO.
- Tomasz Mańkowski
- Kontakt:
Marcin,
Ja jedynie staram się o uściślenie terminologii - co może być podstawą reklamacji, a co nie...
Bo jeśli do mnie, jako do producenta, klient napisze że kupił moją figurkę która jest ch...owa, to przecież będę drązył temat (o co mu w zasadzie chodzi... )
Jeśli dostanę wyjaśnienie, że jest ch...owa bo ma dziurę / bombel na nosie czy na hełmie - OK. mój błąd, odlew z defektem nie powinien trafić do sprzedaży, reklamacja jak najbardziej zasadna, wysyłamy kukiełkowy łeb bez dziur...
Ale jeśli odpowie, że wyraz twarzy figurki jest kaprawy a figurka bardziej trolla przypomina niż ludzika - to sorry... widziały gały co brały... a jak ją kupił gdzieś przez internet, to niech ją tam sobie odsyła...
Arkady, obawiam się że na ramce WC są części na jeden zbiornik...
Ja jedynie staram się o uściślenie terminologii - co może być podstawą reklamacji, a co nie...
Bo jeśli do mnie, jako do producenta, klient napisze że kupił moją figurkę która jest ch...owa, to przecież będę drązył temat (o co mu w zasadzie chodzi... )
Jeśli dostanę wyjaśnienie, że jest ch...owa bo ma dziurę / bombel na nosie czy na hełmie - OK. mój błąd, odlew z defektem nie powinien trafić do sprzedaży, reklamacja jak najbardziej zasadna, wysyłamy kukiełkowy łeb bez dziur...
Ale jeśli odpowie, że wyraz twarzy figurki jest kaprawy a figurka bardziej trolla przypomina niż ludzika - to sorry... widziały gały co brały... a jak ją kupił gdzieś przez internet, to niech ją tam sobie odsyła...
Arkady, obawiam się że na ramce WC są części na jeden zbiornik...
Ostatnio zmieniony ndz 02 wrz 2012, 00:06 przez Tomasz Mańkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
Czesi już leją. P
Tak na prawde to troszkę jest zle bez szału. Gorzej będzie z belka bo różne uzbrojenie ZSRR pradikują czesi i Nord Star.
Tomku, masz najzupełniejszą rację
Tak na prawde to troszkę jest zle bez szału. Gorzej będzie z belka bo różne uzbrojenie ZSRR pradikują czesi i Nord Star.
Tomku, masz najzupełniejszą rację
Wiesz, wyjątkowo chciałem zrobić ten model prawie OOB bez czekania na aftermarkety bo zayebiście lubię ten samolot i po prostu chciałbym sobie popatrzeć na sklejonego.tankmania pisze:Marcin, i tak na razie nie wiadomo jakiej jakości są te rakiety. Może się okazać, że i tak będą poprawione aftermarkety z żywicy.
I co? I oczywiście znowu pod wiatr...
I tak musisz wrócić do domu to mi wyślesz zbiornik/rakietę i odlejemy.Arkady72 pisze:Wiesz, wyjątkowo chciałem zrobić ten model prawie OOB bez czekania na aftermarkety bo zayebiście lubię ten samolot i po prostu chciałbym sobie popatrzeć na sklejonego.tankmania pisze:Marcin, i tak na razie nie wiadomo jakiej jakości są te rakiety. Może się okazać, że i tak będą poprawione aftermarkety z żywicy.
I co? I oczywiście znowu pod wiatr...