tankmania pisze:1 - tak, z naciskiem na próba
Co nie zmienia postaci rzeczy.
tankmania pisze:2 - pytanie jest niepełne. Lepiej dla kogo?
Bez znaczenia. Skoro odpowiedziałeś na pierwsze tak. - (I TO SĄ MANIPULACJE)
tankmania pisze:2/3 - pisałem jaka jest kolejność, ale Ty tutaj tenedencyjnie ominąłeś jedną zależność. Słaby detal i dobry malunek oraz dobry detal i słaby malunek. Jednak to małe Twoje oszustwo ( ) nie ma znaczenia, bo zauważ, że model MUSI BYC DOBRZE POMALOWANY żeby był ładny, a DETALU NIE MUSI MIEĆ. Jakbyś tych zestawień nie ustawiał to zawsze wygra opcja z dobrym malunkiem.
To żadne oszustwo. Pytamy o modele rewelacyjne a nie ładne.
Dalszym, model, który wiemy, że ma np. karykaturalnie odtworzony kołpak, ale jest ładnie pomalowany, będzie tylko ładny, ale będzie nadal tak samo słabym modelem jak ten z poprawionym kołpakiem ale dziadowsko pomalowany. Mnie samo "ładny" nie interesuje. To model, a nie modelka!
marder pisze:...to dlaczego zakładasz, że skoro ty czegoś nie kumasz, to i Tankmania też?!
Ja się odzywam jak wiem a nie jak zakładam. Tym się różnimy. (np. w temacie biegania)
marder pisze:Nie obraź się, ale widzę, że ty często czegoś nie rozumiesz, a od razu lubisz zabrać głos choćby jak w wątku o bieganiu, gdzie mój post był powinien w moim odczuciu bardziej Panzera urazić, ale w przeciwieństwie do ciebie on wykazał się zrozumieniem, i to nie jego, a właściwie ciebie musiałem przepraszać
Przepraszam więc, że przekręciłeś sens mojej wypowiedzi.
Korowiow pisze:- Czy model słabo zdetalowany (ale nie zjebany/bez ewidentnych błędów w budowie) ale rewelacyjnie pomalowany jest lepszy od rewelacyjnie zdetalowanego ale chujowo pomalowanego ?
Jeżeli chcesz zabierać głos w dyskusji to przemyśl swój argument. Jaki ma sens stronnicze porównywanie nie zjebanego/bez błędów w budowie z chujowo pomalowanym? A jak nie dostrzegasz manipulacji, jak popełniłeś ją nieświadomie to jeszcze gorzej. Na wszelki wypadek, wytłumaczę:
Korowiow pisze:model słabo zdetalowany (ale nie zjebany/bez ewidentnych błędów w budowie) ale rewelacyjnie pomalowany
Jest tak samo niedoskonały jak:
Korowiow pisze:rewelacyjnie zdetalowany ale słabiej pomalowany
Przychylam się jednak do opinii Bercika:
Bercik pisze:Nie szkoda 8 stron na zajmowanie się tak marginalnym podejściem?
Bo choćby pokazać o co chodzi, wykuć w kamiennych tablicach to "ciągle nie wiecie o co mi chodzi".
Kolejny raz dość klepania w klawisze.
Niestety nie mogę obiecać, że jak kolejny raz będziecie się rozpływać nad np. pięknie pomalowanym Vindicatorem z zamalowaną przednią szybą, czy innym technicznym zgrzytem, że zaleję sobie oczy syropem kolesiostwa i dołączę do chóru.
P.S. Tak w ogóle to powinniście przejść na modele DeAgostini! Wstęp byłby krótszy, a więcej czasu na malowanie, efekty jeszcze bardziej spektakularne!!