SuperModel

Inboxy, zapowiedzi
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Re: SuperModel

Post autor: Tomasz Mańkowski »

KFS-miniatures pisze:nie wiem czy recenzje mają sens. dla tomka to śmietnik,
Dla mnie to śmietnik - przy założeniu że SM będzie gazetką gdzie produkują się celebryci z superhiperduperwypaśnymi swoimi modelami na które innym ślina cieknie...
Bo jeśli, z założenia, ma być to Model Fan Bis - to i niusy i recenzje i ABC jest na miejscu - tylko wtedy artykułów z ładnymi modelami za dużo :lol:
To Wy - redakcja - musicie się określić ( jak wcześniej pisałem - mieć wizję ) do kogo chcecie trafić, kto jest "targetem" SM.
Bo jeśli to ma być pisemko "dla wszystkich, o wszystkim", to takie już są na rynku...
Obrazek
Rafał B

Post autor: Rafał B »

KFS-miniatures pisze:
marder pisze:Może jakiś celebryta?!... bo ja zwykły kołek modelarski jestem.
no i własnie dlatego byłes najlepszy do tej roboty. bo z mojej perspektywy te filmy sa nic nie warte i niczego nie wnoszą.
a ty jestes na etapie eksperymentów malarskich
No to przynajmniej jedno wyjaśniliśmy tu obecnym...że do SM nie piszą tylko celebryci.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

marder pisze:że do SM nie piszą tylko celebryci.
nie nie; skoro piszą, to juz są celebryci
Awatar użytkownika
Dumo

Post autor: Dumo »

marder pisze:celebryci
:lol:
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Tomasz Mańkowski pisze:Bo jeśli, z założenia, ma być to Model Fan Bis
a to musi byc powielanie jakichs innych wzorców?
jest zwerbowany.

jak i paru innych. ale wiesz, od werbunku, do przygotowania kompletnego materiału wedle wytycznych jest dosc długa droga
Rafał B

Post autor: Rafał B »

Tomasz Mańkowski pisze:...artykuł jakiegoś modelarskiego celebryty...
Dumo pisze:
marder pisze:celebryci
:lol:
;)
KFS-miniatures pisze:
jest zwerbowany.

jak i paru innych. ale wiesz, od werbunku, do przygotowania kompletnego materiału wedle wytycznych jest dosc długa droga
Ponadto usłyszałem, że za takie "śmieszne" pieniądze, to niektórym szkoda się produkować do gazety i wolą od razu na fora wrzucić.
Jesteśmy w Unii, fakt, ale to nie znaczy, że i zarobki są takie same...ale, to tak na marginesie.
Ostatnio zmieniony ndz 12 sie 2012, 13:36 przez Rafał B, łącznie zmieniany 1 raz.
Slash

Post autor: Slash »

I nawet jak już jest zwerbowany to jak miałaby jego praca wyglądać? Artykuł relacja z pojedynczego modelu? W takim artykule nie opisze dostatecznie szeroko jak pracuje z żywicą choroszego, robi naciągi, atrapę sklejki bo nie ma na to miejsca dość. Wyjdzie artykuł w którym tekst nie wyczerpuje tematu, a fotek będzie trochę skąpo. Dla tego wcześniej proponowalem (a nie ganiłem Kamilu) żeby tacy charakterystyczni autorzy robili artykuły cyklami. Czyli w jednym napisze coś o naciągach + fotki z kilku rożnych modeli, w drugim coś o malowaniu drewna + fotki modeli w temacie. To oczywiście propozycja raptem.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Slash pisze: Wyjdzie artykuł w którym tekst nie wyczerpuje tematu
zeby wyczerpac temat, to trzeba by ksiązke napisac. a to jest gazeta. serial. z definicji nie mozna tematów wyczerpywac, zeby w kolejnym numerze bylo o czym pisać
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

KFS-miniatures pisze:
Tomasz Mańkowski pisze:Bo jeśli, z założenia, ma być to Model Fan Bis
a to musi byc powielanie jakichs innych wzorców?
Jeśli celujesz w ten sam "target" co inni, to - tak czy inaczej, mimo nawet różnych środków - jest to "powielanie wzorców"

Zauważ, że cały czas ta dyskusja wraca do punktu wyjścia - jakie są WASZE założenia, wizje, i kto jest "targetem"...
Obrazek
tankmania

Post autor: tankmania »

KFS-miniatures pisze: jak i paru innych. ale wiesz, od werbunku, do przygotowania kompletnego materiału wedle wytycznych jest dosc długa droga
Przejrzałem kilka (nie najnowszych) numerów i dla mnie osobiście nie ma nic ciekawego. Dla mnie zaznaczam.

Po pierwsze a'propos cytatu:
Kilkadziesiąt numerów , w każdym kilka reportaży z budowy. Co ja mogę przeczytać nowego/ciekawego w takim 300 warsztacie? 150 raz o preszajdingu? 100 raz o nakładaniu kalkomanii?
20-30 zdjęć z tego 5 ciekawych gotowego modelu, reszta z podkładem, z przyklejonymi pasami, z wklejonym fotelem, przed maskowaniem, po maskowaniu... takich zdjęć jest tyle, że się boję kibel otworzyć.
Ja bym wolał krótki tekst i dziesięć porządnych, inspirujących fot gotowego. I wtedy czas przygotowania by się skrócił.
Po drugie, opisy modeli:
Kolejne gówno jakich wiele. 5 ramek, 100 części i 2 blaszki plus sznurek i drucik... W mojehobby mam to na skanie, a historię w Wiki.
Natomiast nie ma rzetelnej oceny samego modelu. Jakie błędy, ile ich jest, gdzie są, czy linie podziału poprawne, jak spasowany. Dla mnie powinny być wyszczególnione wszystkie błędy, żebym nie musiał siedzieć godzinami i szukać, tylko sobie przeczytać i zadecydować co chcę poprawić.
Idealnie by było jakby były pokazane elementy z porównawczym zdjęciem "in detail"
Po trzecie, testy chemii, farb:
Też rzetelne, plusy i minusy oraz czy to samo znajdę u żony na półce w łazience za 1/4 ceny.
Po czwarte, ale to już ewidentnie subiektywne:
Kilkuodcinkowe seriale o konfliktach z historią, ciekawostkami, zdjęciami i bokorysami malowań (czołgi i lotnictwo).

Gazeta ma być dla mnie, dla sponsorów są kartki z reklamą. Ja nie chcę czytać, że jest nowy model tylko co on jest wart. Nie chcę czytać, że są nowe pigmenty tylko czy sobie nimi aero nie zapcham... itd.

Dla mnie w skali od 1 do 10 ocena 3. Za jakąś tam estetykę, ale jest to kolejny twór jakich są setki i jest dla mnie bezużyteczny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje/Nowości”