karolkonw pisze:Jaho! Konwencja wszystkim!
No, dobra, klimat i narracja próbowały wmówić nam, że Dystrykt to poważny film. Ale jakbym listę idiotyzmów zaczął wyliczać....
karolkonw pisze:No własnie o to mi chodzi że to są zarzuty łatwe do obalenia i tzw czepialskie bo:
W powyższej dyskusji takie były właśnie Twoje "argumenty". Że po dwóch latach snu od razu "dobrze się czuli". To jest szukanie na siłę. Łatwe do obalenia.
karolkonw pisze:- dlaczego sie zgubili?
To nie był mój argument, choć zgadzam się z Kamilem, że w kosmos nie wysłano by pierwszego, lepszego, ciapułę.
karolkonw pisze:-biolog chce pogłaskać robaka- zobaczył nową formę życia i zwyczajnie mu odjebało:)
No właśnie nie. Typowy obraz półgłówka po podrzędnej uczelni. Ktoś z niewielką dozą wiedzy i rozsądku ostrożnie podszedłby nawet do kosmicznej mrówki. Scena pt. wyłącz mózg.
karolkonw pisze:Chodzi mi o to ze to czy oni zachowują się tak czy siak nie ma znaczenia dla tego czy ten film jest dobry zły czy brzydki
Ma ogromne znaczenie. Jak z resztą w każdym gatunku filmowym. Dlatego pisałem, nie maglujmy tego, mamy zupełnie inny gust.
karolkonw pisze:Gdzieś w sieci czytałem narzekania że jak to te dwie laski uciekają przed siebie a nie na boki no przecież to nieprawdopodobne..
Typowe czepialstwo. Nie rozróżniasz tego.