sie robi sie

Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Re: sie robi sie

Post autor: KFS-miniatures »

na marginesie, pany, wyasnijcie mi o co kaman z ukłądem wydechowm w tym bydlaku? idzie rura ze dwa cale od silnika do rozgałezienia- po rozgałezieniu w jedną strone leci do czegos, co wygląda jak tłumik, a w drugą, w tej samej średnicy do otworu, który jest koncówką wydechu.. kichuj?
Panzer

Post autor: Panzer »

Ciekawe ile wina poszło przy desce kreślarskiej jak to rysowali.... "Jaques, dodajmy jeszcze wieżę na dupie!", "Taaaak! I z boku zrobimy mu jeszcze pięć karabinów!"
Komentarze na polskich forach dyskusyjnych? Tak ja to widzę:
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

grzyby żarli. myśleli że suszone trufle, ale to nie były trufle i wcale tak nie wyglądały..
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

KFS-miniatures pisze:na marginesie, pany, wyasnijcie mi o co kaman z ukłądem wydechowm w tym bydlaku? idzie rura ze dwa cale od silnika do rozgałezienia- po rozgałezieniu w jedną strone leci do czegos, co wygląda jak tłumik, a w drugą, w tej samej średnicy do otworu, który jest koncówką wydechu.. kichuj?
Francuska technika - z tego co piszesz zgaduję że część spalin mogła iść poza tłumikiem dla zwiększenia mocy (np. gdy wypadało szybko wiać).
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Konrad

Post autor: Konrad »

czekam na malunki :>
super wygląda
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

JBZ pisze:Francuska technika - z tego co piszesz zgaduję że część spalin mogła iść poza tłumikiem dla zwiększenia mocy (np. gdy wypadało szybko wiać).
tp by miało sens, bo w tłumikach tez jest klapka z wydechem. pytanie jednak zasadnicze- jak wyglądalo sterowanie (o ile było) tym, ci ma iśc na krótko, w eter, a ttym, co przez tłumik?
Awatar użytkownika
Krocionorzec

Post autor: Krocionorzec »

Fajne bydlę. Jak jest ze składalnością tego? Na innych forumach współmodelarze potrafią na Menga nieco narzekać, szczególnie na ich starsze wypusty. Jak to wygląda w tym przypadku? (Czekam na ichniego Bradleya i się zastanawiam).
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

z bradlejem napewno bedą kłopoty, bo tam wnętrze sprawi, ze cięzko bedzie zamknąc wszysto do kupy. to jest akurat mało wyrafinowana i tajemnicza reguła- im wieksze skomplikowanie modelu, tym mniejsza tolerancja na błędy. jak trzeba miniaturę nafaszerować dużą ilością bebechów, to wystarczy, ze gdzies się jebniesz w montażu o ćwierć milimetra, zeby na koncu miec niespasowanie liczone w milimetrach. wiec z bradlejem mozesz miec pod górę.
a ten tu jest na poziomie tamiyi (zresztą tamiyę strasznie chce udawać pod wieloma względami)
tankmania

Post autor: tankmania »

KFS-miniatures pisze:noo, ten dzien musiał nadejśc.. dzis bedzie malowane..
Musiał, ale mogłeś wziąć tani zestaw, pootwierać co możliwe i niemozliwe i w ten sposób odwlec tę tragedię o jakieś 4-5 lat.
ODPOWIEDZ

Wróć do „KFS-miniatures”