Koparka Liebherr 974 - Kibri HO (1/87)

Krytyka, subiektywne doznania
Przemek Szymczyk

Koparka Liebherr 974 - Kibri HO (1/87)

Post autor: Przemek Szymczyk »

Witam

Pozazdrościłem Kamilowi fajnej ładowarki i też se kupiłem coś w skali kolejkowej. Kupiłem w wersji do samodzielnego złożenia, obawiałem się że będzie to prosta zabawka, na szczęście jakośćwykonania jest całkiem ok, nie licząc śladów po wypychaczach i przelotowych otworów w cylindrach siłowników, które trzeba było zalepić. W pudełki jest duży arkusz z rozmaitymi oznaczeniami, ale tutaj niestety zonk - nie są to kalkomanie, a zwykłą naklejka wydrukowana na przeźroczystej folii. Wyciąłem, nakleiłem, i nawet nie wygląda to tak źle - najgorzej jest na "974", ale ujdzie jak dla mnie. Malowałem bez napinania się, modulacji jakiejś szczególnej czy coś - dzięki temu się w 2 dni wyrobiłem :)

Do rzeczy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Komentarze mile widziane :)
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Slash

Re: Koparka Liebherr 974 - Kibri HO (1/87)

Post autor: Slash »

Hmm,naprawdę nieźle. Dla mnie komentarze o rozmiarach i skalach to kicz. Ale tutaj mógłbym zaryzykować stwierdzenie, że model jest większy niż spodziewam się znając skalę.Detali kosmicznych model nie ma, ale brudzenie jest bardzo subtelne i 'zdetalowane' niesamowicie.
spiton

Post autor: spiton »

Nie mam pytań. To jest koparka.
Jak zauważył Bartek, detale "wymalowałeś". I tego typu malunek jest świetnym argumentem w dyskusji o realistycznym malowaniu. Sam chciałbym tak malować. I wiem, że trzeba się trochę nasiedzieć, żeby taki efekt uzyskać.Nie mówiąc już o talencie i umiejętnościach.
tankmania

Post autor: tankmania »

No no, jestem pod wrażeniem. Do tego kawałek rowu i jak prawdziwa.
Jaho63

Post autor: Jaho63 »

Slash pisze:Dla mnie komentarze o rozmiarach i skalach to kicz.
Wiem o co Ci idzie, ale pomimo nadużywania, nieraz właśnie to jest najszczersze odczucie. Własnie to "kurna, to nie może być takie małe"! Więc proszę mi tu się przestać, panie Bartku, budować na kogoś lepszego od innych. Ja powtórzę:
Kuźwa, to nie może być 1/87! :mrgreen:
Zajebista! Poza minimalnymi ugięciami gąsienic nie ma czego się czepić!
Slash

A może po prostu jestem lepszy :?: :lol: Tolerancja i asertywność są przereklamowane ;)

A tak poważnie to uważam, że ten tekst jest używany za często i albo użytkownik ma małe obycie, albo nie przyglądał się za długo. Moim zdaniem mało który, nawet dobry model, sprawia na focie wrażenie, że jest czymś innym niż faktycznie jest
Jaho63

Post autor: Jaho63 »

Slash pisze:albo użytkownik ma małe obycie, albo nie przyglądał się za długo
Pewnie po części jedno i drugie. Teraz jeszcze poręcze za grubaśne. Nie mam nic na swoją obronę. Obronię tylko stwierdzenia, że zajebisty. 8-)
Chociaż nie, obronie się!
Wygląda na 1/72!!! A więc zgodnie z pierwszym wrażeniem! ;)
Slash

Poręcze grube, rura wydechowa też. Tylko, że delikatność syfu sprawia, że poręcze i rura wydają się być jeszcze grubsze jak i cały model większy.
tankmania

Post autor: tankmania »

Slash pisze:Poręcze grube, rura wydechowa też. Tylko, że delikatność syfu sprawia, że poręcze i rura wydają się być jeszcze grubsze jak i cały model większy.
No widzisz. Za długo się przyglądałeś. :lol: Tu też potrzebny jest umiar... i dla autora i dla siebie. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gotowe do inspekcji”