[G] Sdk.kfz. 251/1 Ausf. A

Lista kategorii: Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Galerie

Moderator: Thalgonis

Thalgonis

[G] Sdk.kfz. 251/1 Ausf. A

Post autor: Thalgonis »

Takie coś mi się wyprodukowało w oczekiwaniu pomiędzy schnięciem warstw przy foczce :)
Właściwie zaczęty na udzkich warsztatach, więc troszkę to trwało :mrgreen:

Model ICM (1:35), stary wypust, ale chyba jeden z nielicznych co silnik pokazuje... Ponieważ to kampania grecka to tylko kurz (sorry, taki klimat ;) )
I ... ęzsorp ein ćezrtap an ecineisąg: andej ałyb azstórk do jeigurd, ein mełaizdeiw oc z myt ćiborz :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
====================
Thalgonis -> https://modelarstwozpudla.pl/
Awatar użytkownika
Spotter

Re: [G] Sdk.kfz. 251/1 Ausf. A

Post autor: Spotter »

Lewe przednie koło zdaje się lewituje, modulacja prawie zniknęła, monotonny. Ale jak trochę nad tym popracujesz, to będzie dobry kierunek.
Thalgonis

No właśnie: modulacja! Jak do ciężkiego buta, można zmeścić na tak wąskiej powierzchni (tu: górna burta) trzy przejścia kolorystyczne? :?: Taki sam dylemat mam przy Hetzerze - do którego lada moment wrócę - gdzie i tak będzie łatwiej bo jest ze dwa razy większa powierzchnia do modulowania...

PS. Tak, koło lewituje, to - czyli cały układ jezdny - w tym modelu ICMu słaby punkt, a ja mam za mało doświadczenia, żeby nad tym zapanować...
====================
Awatar użytkownika
Szydercza Gała
Rozpierdalator od środka
Rozpierdalator od środka

Post autor: Szydercza Gała »

:lol: chłopie, na tej Twojej "wąskiej" płycie to się mieści niszczyciel w 1:700.... zmodulowany :lol:
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
Obrazek
cooper69

Post autor: cooper69 »

Jest to jedna z najłatwiejszych brył do zmodulowania bo jest ostrokrawędziowa czyli łatwe odcinanie przejść kolorów/padania światła.
Dużo można uratować olejami rozjaśniając i przyciemniając.
Thalgonis

A co mogę użyć, żeby spróbować „wyprowadzić” go trochę? Mam sporo olei, głównie od MIGa, z tym że z brusherów tylko Dust, Earth, Rust i Steel - Dusta użyłem w tym pojezdzie...
====================
cooper69

Post autor: cooper69 »

Zrób/przywróć kontrasty.
Rozjaśnij olejami (biały, jasne szarości) miejsca/krawędzie gdzie ma być jaśniej, a czarnym i ciemnymi szarościami gdzie ciemniej.
Szczypta niebieskiego i ziemistych brązów (z głową) powinno urozmaicić powierzchnię.

Nie zapomnij oczywiście zabezpieczyć już wykonane zabiegi warstwą (lakieru celulozowego) satyny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Thalgonis”