1/48
-Tornado IDS
1/32
-Bf 109 G-6,
-Spitfire Mk.II.
http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook ... _2013.html
Revell 2013
Revell 2013
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Re: Revell 2013
To już zaczyna być powoli irytujące. Może oni nie wiedzą, że można też inne samoloty robić.JBZ pisze: 1/32
-Bf 109 G-6,
-Spitfire Mk.II.
Jedyny Mk.II jakiego kojarzę to bardzo stary Revell.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
a ten to mnie interesuje, jako dawca paru organów. o ile będzie lepszy lub/i tanszy niż hasegawaJBZ pisze:-Bf 109 G-6,
Irytujące to będzie jak Revell swoim zwyczajem ograniczy się do Mk.II i G.6.
Jacek, ile zrobisz tych dwóch samolotów w tej skali? Ilu ludzi na świecie mając 50 samolotów będzie miało po 25 odmian dwóch rodzai? Nie lepiej mieć 50 różnych po jednym wybranym? Ja już abstrahuję od ruraków, jest tyle fajnych i ciekawych konstrukcji, że zamykanie się w dwóch to tak jak seks pod kołdrą po ciemku i po bożemu przez całe życie.JBZ pisze:Irytujące to będzie jak Revell swoim zwyczajem ograniczy się do Mk.II i G.6.
Tak po pierwsze to 32 niespecjalnie mi (jak na razie) leży.Zdecydowanie bardziej wolę 48. Dziwi mnie tylko że Revell, w odróżnieniu od chociażby Hasegawy, tworzy całkiem porządny model w jednej wersji i zapomina o temacie. Pierwszy z brzegu przykład to Ju 88 A-1.
Zgadzam się co do reszty. Bardzo długo, zdecydowanie za długo, liczyły się tylko anglohameryńskie. Później odkryłem że fajne samoloty były też we Włoszech a ostatnio wyszło że germańskie też są fajne.
Zgadzam się co do reszty. Bardzo długo, zdecydowanie za długo, liczyły się tylko anglohameryńskie. Później odkryłem że fajne samoloty były też we Włoszech a ostatnio wyszło że germańskie też są fajne.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
skoro o tych dwóch mowa, to revlowi przyznać trzeba, że jest konsekwentny w niemnożeniu wersji. jak juz pakuje hase, to tez jeden wybrany typ i koniec.JBZ pisze:Dziwi mnie tylko że Revell, w odróżnieniu od chociażby Hasegawy
Z tą skalą to tak, albo rybki, albo akwarium. Im większa skala tym mniej zrobisz. Jak lubisz kilka konstrukcji na całe życie to się nadaje 32, ale jak już chcesz mieć przegląd wielu konstrukcji to lepsza 48. A jak coś Cię tematycznie interesuje na większą kolekcję to 72 najlepsza. Ja dawno 72 nie przeglądałem i ostatnio...JBZ pisze:Tak po pierwsze to 32 niespecjalnie mi (jak na razie) leży.Zdecydowanie bardziej wolę 48.
...odkryłem ile przez kilka lat weszło do sprzedaży fajnych dużych samolotów. Takich których nie ma większej skali, a nawet jakby były to nie ma takich mieszkań.JBZ pisze: Później odkryłem że fajne samoloty były też we Włoszech a ostatnio wyszło że germańskie też są fajne.
Nowy Tornado IDS 1 48 mnie zaintrygował... Pewnie dobry będzie - nowe formy.